כסף וצרכנות

וולט נעלמו מהסיבוס? כל הפרטים על השמועות

שמועה אחת קטנה הצליחה לבלבל מאות עובדים ולגרום להיסטריה קלה בעולם ההסעדה המשרדי. אבל מה באמת קרה מאחורי הקלעים?
ענת סימן טוב | 
Wolt (צילום shutterstock)
בשבוע האחרון נדמה שמשהו מתבשל בעולם ההסעדה לעובדים. בקבוצות משאבי האנוש ברשתות החברתיות הופיעו פתאום שאלות, רמיזות ושמועות על כך שההסכם בין וולט ל־סיבוס עומד להסתיים – ושלקוחות סיבוס לא יוכלו להזמין בקרוב משלוחים דרך האפליקציה. הפוסטים התפשטו במהירות, עובדים התחילו לשאול את המנהלים שלהם, ומעסיקים ניסו להבין אם באמת מדובר בשינוי אמיתי או בעוד גל פייקים.
אז אפשר לנשום לרווחה,  ההסכם לא הסתיים, ואף אחד לא הולך להישאר רעב. מבדיקה שערכנו עולה כי שיתוף הפעולה בין וולט לסיבוס נמשך כרגיל, ולקוחות סיבוס יוכלו להמשיך להזמין משלוחים דרך וולט בלי שינוי. מה שבאמת קורה מאחורי הקלעים הוא מאבק עסקי הולך ומחריף בשוק תקציבי ההסעדה לעובדים שוק ענק שמגלגל מאות מיליוני שקלים בשנה, ושחקנים ותיקים כמו סיבוס ותן ביס פתאום מוצאים את עצמם מול מתחרה חדש ומפתיע.

וולט משיקה שירות Wolt Benefits  מוצר חדש שמציע מענה מתחרה לסיבוס ותן ביס.  השירות מאפשר למעסיקים להעניק לעובדים תקציב הסעדה דיגיטלי, לממש אותו במאות מסעדות ובתי קפה ברחבי הארץ, ואף להשתמש בו מחוץ לאפליקציה. מבחינת העובדים  זה אותו וולט שהם כבר רגילים אליו; מבחינת המתחרים  זו חדירה לשטח שהם שלטו בו כמעט בלעדית עד היום.

נכון לעכשיו, סיבוס עדיין שולטת בכ־60% מהשוק ותן ביס בכ־40%, אבל הכניסה של וולט כבר מורגשת  ואם לשפוט לפי קצב התחרות, החודשים הקרובים צפויים להיות רותחים במיוחד. בינתיים, משתמשי סיבוס יכולים להמשיך להזמין את ארוחת הצהריים שלהם בוולט כרגיל.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה