כסף וצרכנות
שינוי מעורר הזעם בבתי המרקחת: זה מה שקרה
נציבות זכויות השיוויון החליטה לבטל את הפטור מתור ברשתות הפארמים. חלק המשיכו וחלק לא. כל הפרטים
בשבועות האחרונים עוררה החלטת רשת סופר-פארם להפסיק לכבד תעודת פטור מתור לאנשים עם מוגבלות מה שעורר גלים של ביקורת וכעסים בפניות לארגון "נכה לא חצי בן אדם". הפניות כללו מקרים מורכבים במיוחד, שבהם המתנה ארוכה בבתי המרקחת היא סבל ממשי עבור אנשים עם מוגבלות קשה.
אנשים בעלי פטור מתור קיבלו תעודה שכזו כי אין ביכולתם להמתין בתור, ביטול הפטור מתור ברשתות פארמים שיש בהם המתנה ארוכה פוגע באוכלסייה מיוחדת שזקוקה לזה.
בבירור ראשוני העולה כי שינוי המדיניות נבע מהבנה שחל שינוי בחוק, אך התברר כי החוק המקורי לא קבע כלל חובת פטור מתור בבתי מרקחת או מוסדות בריאות. המשמעות היא שכל מי שמגיע למקום כזה נזקק לטיפול דחוף. עם זאת, עד לאחרונה סופר-פארם בחרה, באופן שנחשב לראוי להערכה, לכבד את התעודה גם מחוץ להוראות החוק, במטרה להקל על אנשים עם מוגבלות.
לאחרונה, הרשת החליטה לחזור מהצעד הזה, מה שעורר ביקורת חריפה מצד הארגון. מייסד ויו"ר הארגון, אלכס פרידמן, פנה למנכ"ל סופר-פארם, ניצן לּביא, בקריאה לשוב ולהכיר בתעודת הפטור, אך מהרשת נמסרה תגובה כללית לפיה: "חובת פטור מתור אינה חלה במוסדות בריאות, לרבות בבתי מרקחת. כדי להימנע מהמתנה בבית המרקחת בסופר-פארם, ניתן לתאם תור מוזמן מראש או להזמין אונליין, לאיסוף מהסניף או במשלוח עד הבית". עוד נמסר כי הרשת ממשיכה לכבד את התעודה בקופות הרגילות.
בארגון "נכה לא חצי בן אדם" קוראים למקבלי ההחלטות לבחון ולתקן את החוק, וממליצים לציבור לשקול רכישה בבתי מרקחת שמכבדים את התעודה, כמו רשת BE פארם, שממשיכה לתת את הפטור מתור למרות שאינם חייבים בכך.
הארגון מצר על הפגיעה בציבור האנשים עם מוגבלות, ומדגיש כי ימשיך לפעול לשיפור החוק ולקריאה ברורה לספקי השירותים להעניק שירות נגיש ומתחשב לכל אדם שזקוק לכך.
עוד ב-
מסופר-פארם נמסר: "לפי החלטת נציבות השוויון במשרד המשפטים האמונה על הנושא, חובת פטור מתור אינה חלה במוסדות בריאות, לרבות בבתי מרקחת. כדי להימנע מהמתנה בבית המרקחת, ניתן לתאם תור מוזמן מראש או להזמין אונליין - לאיסוף מהסניף, או במשלוח עד הבית".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.לא אגיע לסניפי סופרפארם. תודה לכם (ל"ת)\ILANA 11/2025/16הגב לתגובה זו0 1סגור



