כסף וצרכנות

האגיס שוב מקטינה את מספר החיתולים: אז מדוע המחיר נשאר זהה?

מכה נוספת לכיס של ההורים בישראל: מותגי החיתולים המובילים בשוק שוב מקטינים את האריזות בסתר. למרות שהכמות בתוך המארזים קטנה בעשרות אחוזים תוך שנתיים, המחיר הסופי לצרכן נותר כמעט ללא שינוי. איזה שלבים נפגעו הכי הרבה ומה ההסר של החברה?
מערכת ice | 
האגיס (צילום shutterstock)
גל התייקרויות שקט ומקומם מכה שוב בכיס של ההורים לתינוקות בישראל. בעוד שמחירי המדף של מוצרי הצריכה הבסיסיים נראים על פניהם יציבים, חברות הטיפוח והחיתולים ממשיכות ליישם את שיטת "ההקטנה המשקפת" (Shrinkflation) – הפחתת מספר החיתולים בתוך האריזות, מבלי להפחית את המחיר הכספי לצרכן בהתאם.
ענקית המוצרים קימברלי קלארק ביצעה בימים אלה סבב הקטנות נוסף במותג החיתולים הנמכר ביותר בישראל - האגיס פרידום דריי (Huggies Freedom Dry). כך על פי הפרסום ב-YNET. מדובר בסבב קיצוצים שני בתוך שנה בלבד, המצטרף להפחתה דומה שבוצעה בשנת 2025.
כיווץ של עד 16% תוך שנתיים: מבדיקת הנתונים עולה כי במסגרת הקיצוץ הנוכחי, מופחתים מכל מארז בין חיתול אחד לארבעה חיתולים (הפחתה של עד כ-11% בכמות). כאשר משקללים את סבב ההקטנות הקודם מ-2025, מדובר בצמצום מצטבר של עד 16% במספר החיתולים במארזים.
כך למשל, במארז האגיס פרידום דריי שלב 4+, שהכיל בעבר 38 חיתולים והוקטן בשנה שעברה ל-36, נותרו כעת 32 חיתולים בלבד – השלמה של קיצוץ בשיעור 16%. במארז שלב 3, שהכיל בעבר 48 יחידות, נותרו כעת 42 יחידות בלבד (ירידה מצטברת של 12.5%).
מכיוון שמחיר המארזים ברשתות השיווק הזולות נותר יציב ונע סביב 42–45 שקלים, המשמעות בפועל עבור ההורים היא התייקרות ריאלית חדה של כ-18% עד 19% במחיר לחיתול בודד.
לא רק האגיס: כל התעשייה מיישרת קו: גל הקיצוצים במוצרי הספיגה אינו פוסח גם על מותגים ומתחרים נוספים בשוק: האגיס אקסטרה קר: מותג הפרימיום של החברה ספג אף הוא הקטנות בשלבים 3 עד 6 (לדוגמה, שלב 3 קוצץ מ-44 ל-40 חיתולים).
טיטולים פרימיום: המותג המוזל הוקטן במארזי שלבים 4 עד 6 בכ-3% עד 6%. פמפרס (פרוקטר אנד גמבל): בסדרת Pampers Baby-Dry בוצעה ביולי האחרון הקטנה של 6%–8% בכל השלבים (למשל, שלב 3 ירד מ-35 ל-33 חיתולים). בייביסיטר (DPL) והמותג הפרטי 'במבינו': עברו הקטנות של כ-5% במרבית השלבים.
בנוסף לכך, החברה השיקה לאחרונה את תת-המותג הדק "האגיס פרי פיל" (Huggies Free Feel). אף שהוא משווק כסדרת פרימיום חדשנית ומחירו גבוה, מארזיו מכילים מראש כמות קטנה משמעותית של חיתולים (24–40 יחידות), וברשתות החברתיות כבר צפו תלונות רבות של הורים על נזילות.
מקימברלי קלארק נמסר בתגובה: "השינוי במוצר מתוקשר בשקיפות וכנדרש בחזית האריזה. המחיר לצרכן נקבע על ידי הקמעונאי בלבד"
 .
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה