כסף וצרכנות
הבטיחו מהפכה בסופר: כך נראים המחירים אחרי מהלך "הסל של ישראל"
"הסל של ישראל" הושק עם הבטחה להגביר את התחרות ולהיאבק ביוקר המחיה, אלא שבדיקת המחירים מציגה תמונה אחרת: ברשתות שנבדקו נרשמו התייקרויות של עד 9.11%, בזמן שמדד המחירים לצרכן עלה בכ-1.3% בלבד
מיזם "הסל של ישראל" נועד להוריד מחירים ולהכניס את רשתות השיווק למאבק על כיסו של הצרכן, אבל בקרפור קרה בינתיים ההפך: מחירי המוצרים שנבדקו התייקרו בכ-4% לעומת מחיריהם לפני תחילת המיזם.
כזכור, מיזם "הסל של ישראל" הסתיים החודש לאחר חצי שנה של פעילות, ולא מחודש בשלב זה.
בקרפור היפר נרשמה עלייה של 4.18%, ובקרפור מרקט עמדה ההתייקרות על 4.07%. עוד לפני שהמהלך יצא לדרך דורגה קרפור במקום השני מבין הרשתות היקרות שנבדקו, אחרי שופרסל. בבדיקה הנוכחית היא שוב במקום השני, אחרי יוניברס של שופרסל.
הנתונים פורסמו בתוכנית "הצינור", שביצעה את הבדיקה באמצעות נתוני פרייסז. לפני תחילת המיזם נשאל מנכ"ל קרפור ע"י גיא לרר אם הרשת יכולה להתחרות ברמי לוי. התשובה הייתה חד משמעית: "ברור, ברור".

(צילומסך, הצינור, רשת 13)
הכניסה של קרפור לישראל לוותה מלכתחילה בהבטחות גדולות. עם הגעתה של הרשת הצרפתית הוצגה כניסתה של רשת צרכנות בינלאומית ראשונה לישראל כ"בשורה ענקית לאזרחי ישראל". אלא שבבדיקה הנוכחית, לפחות בכל הנוגע למוצרי "הסל של ישראל", המחירים שנמצאו בקרפור גבוהים מאלה שנרשמו לפני תחילת המיזם.
וזה לא נעצר שם. בדיקה של ההתייקרות ברשתות השיווק הציבה את יוניברס של שופרסל בראש עם עלייה של 9.11%. רמי לוי אחריה עם 5.24%, קרפור היפר עם 3.64%, אושר עד עם 3.00% ויוחננוף עם 2.03%.

(צילומסך, הצינור, רשת 13)
באותה תקופה עלה מדד המחירים לצרכן הכללי במשק בכ-1.3%. לפי הנתונים שהוצגו ב"הצינור", מחירי המוצרים הנמכרים ביותר בישראל עלו ברשתות שנבדקו בשיעורים גבוהים יותר. אצל יוניברס מדובר בעלייה של פי שבע מהעלייה במדד.
מדובר בדיוק בנקודה שעליה אמור היה "הסל של ישראל" להשפיע. המיזם של שר הכלכלה ניר ברקת הוצג כמהלך שייצר תחרות בין הרשתות וילחץ את המחירים כלפי מטה. הבדיקה שפורסמה מציגה לפחות בחלק מהרשתות מספרים שנעים בכיוון השני.
בקרפור חולקים על הממצאים. מהרשת מסרו: "מבדיקות שלנו למוצרי הסל של ישראל הזהים עולה כי רשת היפר קרפור היא בין שלושת הסלים הזולים במדינה".
עוד ב-
גם במשרד הכלכלה והתעשייה מציגים מספרים אחרים. מהמשרד נמסר: "הסל הביא לחסכון ישיר לצרכן, הנאמד בכ-40 מליון ש"ח לפחות. בתקופת הפיילוט, מחירי הסלים המקבילים ברשתות המובילות ירדו בשיעור של 8.4%, לעומת ירידה של כ-3% בכלל מוצרי הצריכה במשק, ברשתות המובילות באותה תקופה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



