קריפטו

איתמר בן גביר במוקד: שני חברים נאשמים בריגול תמורת קריפטו

הכירו את ישראל לבקוביץ' ואוראל מקיטן אשר נאשמים בריגול למען איראן. השניים, תיעדו עבור האיראנים מסלולי נסיעה, בתים של בכירים בצה"ל ואף העבירו מידע על השר בן גביר בתמורה לתשלום בקריפטו | כל הפרטים

מערכת ice | 
ריגול (צילום shutterstock)
פרשת ריגול חמורה נחשפת היום עם הגשת כתב אישום לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד נגד ישראל לבקוביץ' (20) ואוראל מקיטן (25), תושבי העיר מודיעין עילית. השניים מואשמים בביצוע עבירות ביטחוניות חמורות של מגע עם סוכן חוץ בצוותא ומסירת ידיעה לאויב שעלולה להיות לתועלתו.
מכתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד נעמי לוינוב מפרקליטות מחוז מרכז, עולה תמונה מדאיגה של קשר רציף שניהלו השניים עם סוכנים איראניים באמצעות ערוץ הטלגרם במשך כחודש ימים, תוך שהם פועלים תחת זהות בדויה בשם "אוריק".
על פי ממצאי החקירה שנוהלה על ידי ימ"ר מרכז, הנאשמים לא רק מילאו אחר פקודות אלא הפגינו יוזמה בביצוע משימות איסוף מידע רגיש. בין היתר, שלחו השניים לסוכניהם פירוט של מחסומים וצילמו מסלולי נסיעה לערים שונות, כולל המסלול המוביל לבית המשפט המחוזי בלוד.
באחד המקרים אף הגדילו לעשות ושלחו תמונה של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בצירוף מידע כוזב. בהנחיית הסוכן האיראני, הגיעו השניים עד לביתו של סגן אלוף במילואים, שם צילמו סרטון ששלחו למפעיליהם. בתמורה לפעילותם, קיבלו השניים סכום של למעלה מאלף דולר שהועבר ישירות לארנקים הדיגיטליים שלהם.
הפרקליטות מדגישה כי הנאשמים לא הסתפקו במשימות שהוטלו עליהם ואף ביקשו מיוזמתם משימות נוספות כדי להגדיל את רווחיהם. חומרת המעשים מתעצמת לנוכח העובדה כי גם לאחר תחילת מבצע "שאגת הארי", המשיך מקיטן להתכתב עם הסוכן האיראני בטלגרם.
בבקשת המעצר צוין כי "הנאשמים היו מודעים להיותם של סוכני החוץ עוינים את מדינת ישראל ואף על פי כן המשיכו לשתף עמם פעולה ואף יזמו קשר והעבירו מידע שביכולתו להיות לתועלת האויב". כעת, מבקשת פרקליטות מחוז מרכז מבית המשפט להורות על המשך מעצרם של לבקוביץ' ומקיטן עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה