קריפטו
צרפת בוערת ברחובות ומקשיחה את הפיקוח על הקריפטו
מהומות, ביזה ויוקר מחיה מטלטלים את צרפת, ובמקביל פריז דורשת להטיל אחריות חדשה על פלטפורמות קריפטו. האם הממשלה מנסה להשיב את אמון הציבור גם ברחובות וגם בכלכלה?
צרפת מתמודדת עם משבר בכמה חזיתות: מחאה חברתית שהפכה לאלימה, לחץ כלכלי גובר ומאבק על עתיד הרגולציה של שוק הקריפטו באירופה. ב־21 באוקטובר פרסמו משרד האוצר, רשות שוק ההון (AMF), הבנק המרכזי ורשות הפיקוח על הבנקים, הצעה לשינוי תקנות MiCA האירופיות, שמסדירות את שוק הנכסים הדיגיטליים. המהלך מבקש להרחיב את ההגנה על משקיעים גם במקרים שבהם פלטפורמות קריפטו מפנות לקוחות לשירותים מבוזרים.
לפי ההצעה, ספקי שירותי קריפטו עשויים לשאת באחריות לאירועים מסוימים שפוגעים בלקוחות, כאשר הם סייעו באופן פעיל לגשת לשירותים אלה. הכוונה היא בין היתר לפלטפורמות מסחר מפוקחות שמחברות משתמשים לפרוטוקולים של מימון מבוזר (DeFi) שהם שירותים המאפשרים הלוואות, מסחר והעברת נכסים באמצעות חוזים חכמים, ללא מתווכים. כיום, שירותים המתבצעים באופן מבוזר לחלוטין וללא מתווך אינם נכללים במלואם במסגרת MiCA. צרפת מבקשת לקבוע חובות בדיקה וזהירות למתווכים המפוקחים, במיוחד אם התעלמו מסיכוני אבטחה ידועים או לא בדקו כראוי את הפרוטוקולים שאליהם הפנו לקוחות.
המשמעות עשויה להיות שינוי משמעותי עבור תעשיית הקריפטו: פלטפורמה לא תוכל בהכרח להסתפק בטענה שהפעילות התבצעה בפרוטוקול חיצוני. עם זאת, מדובר בהצעה במסגרת התייעצות אירופית, ולא בחוק שכבר נכנס לתוקף. השאלה המרכזית תהיה כיצד להגדיר אחריות בלי להטיל על חברות חובות שאינן יכולות לשלוט בהן בפועל ובמקביל למנוע מצב שבו משתמשים נותרים ללא הגנה לאחר פריצה או אובדן כספים.
במקביל, רחובות צרפת חוו בימים האחרונים מהומות קשות במהלך הפגנות נגד יוקר המחיה ותנאי החינוך. בפריז ובערים נוספות דווח על חלונות ראווה מנופצים, חנויות שנבזזו, כלי רכב שהוצתו ועימותים עם המשטרה. לפי דיווחי AFP ורויטרס, מאות אלפי בני אדם השתתפו במחאות ברחבי המדינה, והמשטרה ביצעה אלפי מעצרים. לצד מפגינים שיצאו למחות, קבוצות אלימות ניצלו את המצב כדי לבזוז עסקים ולפגוע ברכוש. האירועים החריפו את הוויכוח הפוליטי סביב יוקר המחיה, השירותים הציבוריים והתגובה של הממשלה.
עוד ב-
שתי החזיתות אינן קשורות זו לזו באופן ישיר, אך הן משקפות את האתגר הרחב שמולו ניצבת צרפת: כיצד לשמור על יציבות ואמון הציבור בתקופה של מתיחות חברתית ושינויים כלכליים. בעוד הממשלה נדרשת להתמודד עם זעם ברחובות, היא גם מבקשת להבטיח שהחדשנות הפיננסית לא תבוא על חשבון הגנת הצרכנים. באירופה, הדיון על גבולות האחריות של פלטפורמות הקריפטו רק מתחיל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



