תרבות ופנאי
תמיר גרינברג חושף את שיברון הלב: "לא יכולתי להתגבר על זה"
תמיר גרינברג משיק סינגל חדש שבו הוא חושף את הכאב אחרי הפרידה שחווה מהאהבה הגדולה שהייתה לו. בראיון ל-ice הוא מספר על ההתמודדות עם האהבה וגם רומז כי ייתכן ובקרוב יוציא אלבום בעברית: "אי אפשר לדעת"
כחצי שנה לאחר יציאת האלבום החדש, 'A Knight’s Tale', אלבום אותו כתב, הלחין והפיק תמיר גרינברג, הוא משחרר היום (שני) סינגל חדש שעוסק בפרידה שעבר. השיר נקרא "Can't Get Over You".
בראיון ל-ice תמיר גרינברג משתף שעבר פרידה בעקבות המעבר שלו לחו"ל, ולמרות הניסיון לצלוח את הקשר מרחוק, הוא פשוט לא עבד.
כמה זמן הייתם ביחד?
"זו הייתה מערכת היחסים הראשונה שלי שהייתה כמעט 5 שנים היינו יחד. כשהייתי בן 18 ועד גיל 22. כתבתי את זה בתקופה שהייתי בארצות הברית ועבדתי על מוזיקה, התחושה שהרגשתי בזמנו, שאני יכול לעשות הכל. לכבוש את העולם, אבל הדבר היחידי שלא יכולתי זה להחזיר את האהבה הזאת. אתה לא יכול להתגבר על זה ולהמשיך הלאה. הרגשתי ככה, אפשר לומר שנתיים".
למה נפרדתם?
"נפרדנו כי עברתי לארצות הברית והיא בסוף לא רצתה לעבור. היינו ככה 10 חודשים, כמעט שנה וזה לא עבד".
אתה מתאר שבעצם יכולת לעשות הכל, אבל גם לא היה לך עם מי לחלוק את זה
"אני אגיד יותר מזה, שהגעתי ללוס אנג'לס ולא הכרתי אף אחד - זה היה איזה אתגר כי הייתה בדידות, והיה קושי והיו המון אתגרים שבסוף סיימתי שם תקופה עם המון חברים, והצלחות אבל בכל התקופה הזאת שנפרדנו - זה היה לי מאוד קשה כי כשאתה פה בארץ, זה יותר קל. אתה מקיף את עצמך בדברים ושם לא היה לי שום דבר. היו לי שם כמה חברים אבל זה בהחלט עוד לא היה מספיק בשביל לפתוח להם את הלב שלי.
איך בכל זאת התגברת?
"רוב הזמן הייתי בעשייה שלי, בדברים שלי ובעצם במקום היחידי שנתן לי, זה המוזיקה, שהיא הייתה המוצא שלי. כמובן שיש עוד דרכים להתגבר, אבל בעצם מה שהשיר אומר זה שגם אם אני לא יכול - אני חייב. אני מבין שאין לי ברירה. אני לא מסתכל אחורה, רק קדימה אז לא נשברתי. אפילו שחזרתי לארץ לביקור והיא רצתה שניפגש. אני הבנתי שזה הסוף".
כשמסתכלים על הקריירה שלך, כל השירים שלך הם באנגלית. יש הרבה אמנים שהחליטו בעקבות המלחמה דווקא להוציא שירים בעברית. זה משהו שנראה לך שתעשה גם?
"האמת שבעברית אי אפשר לדעת, יכול להיות שמחר אני אתעורר ויהיה לי אלבום שלם בעברית. אני לא יודע, אני אגיד לך בצורה פשוטה. אני הולך עם המוזיקה, עם המוזיקה תדרוש ממני עברית אני אעשה עברית. פשוט אנגלית זו השפה שבה כתבתי, זו המוזיקה ששמעתי, זה בעיניי לא היה בכלל עניין, דיברתי אותה טוב - זו לא הייתה בחירה שאני הולך לעשות. הרגשתי בתור ילד שזה מה שטבעי, וגם עכשיו אני לא מרגיש שזו בחירה. כאילו, אני עושה מה שאני אוהב".
המלחמה השפיעה עלייך? את האלבום שלך הוצאת בזמן המלחמה
"אם הייתי מוציא את זה לפני המלחמה הוא בטוח היה אחרת כי תמיד אנחנו מושפעים ממה שקורה, והכל יש לו השפעה על הרגע. אבל הרבה מהשירים נכתבו לפני וכן גם בזמן המלחמה. אבל זה מאוד תלוי, אני מאמין שהמוזיקה מאוד מושפעת מהרגע שהיא נוצרת וגם אם הם נכתבו לפני, הם הוקלטו הרבה בזמן המלחמה".
"אם הייתי מוציא את זה לפני המלחמה הוא בטוח היה אחרת כי תמיד אנחנו מושפעים ממה שקורה, והכל יש לו השפעה על הרגע. אבל הרבה מהשירים נכתבו לפני וכן גם בזמן המלחמה. אבל זה מאוד תלוי, אני מאמין שהמוזיקה מאוד מושפעת מהרגע שהיא נוצרת וגם אם הם נכתבו לפני, הם הוקלטו הרבה בזמן המלחמה".
גרינברג מתכונן להופעה גדולה שלו שתתקיים בהיכל התרבות בתל אביב ב-9.8, אחרי ששתי הופעות שלו התבטלו בעקבות תקיפות איראניות: "פעמיים כבר התבטלו לי הופעות בגלל האיראנים, פעם אחת במלחמה איתם ופעם נוספת במתקפה באפריל 2024. אם בפעם הבאה תהיה שוב מתקפה איראנית אני אתחיל לחשוד שמישהו אצלי בצוות משת"פ", עונה גרינברג בהומור, ומבטיח כי צפויים להגיע אורח או אורחת מפתיעים.
גרינברג מוסיף כי המלחמה עם איראן לא הייתה קלה: "לא כיף בכלל, האמת שיצאתי לריצה בשכונה פה, וראיתי את טרנטינו, זה היה נורא נחמד. הוא גר לידנו אז אמרתי טוב, אם הלך עלינו אז טרנטינו איתנו. גם לאחרונה טסתי לטורונטו להופעה והייתי שם ואני זוכר שעשיתי שנ"צ והתעוררתי בבהלה מאופנוע שעבר שהיה נשמע לי כמו אזעקה. אני מבין שזה חקוק לנו בזיכרון מעכשיו אבל זה חלק מההתמודדויות שלנו לחיות פה".
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.מתי יוצא מהארונית (ל"ת)מתן 07/2025/21הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.שדד את קופסת התכשיטים גם מסבתא שלו וגם מאחותו הקטנה? (ל"ת)ני 07/2025/21הגב לתגובה זו0 0סגור



