תרבות ופנאי
אבל כבד בעולם הקולנוע: השחקן האגדי הלך לעולמו בגיל 80
השחקן הבריטי המוערך טים קארי, שכיכב בסרט האייקוני "שכחו אותי בבית", שסבל בשנים האחרונות משיתוק חלקי בעקבות שבץ מוחי חמור שעבר, נפטר בביתו שבלוס אנג'לס והותיר אחריו מיליוני מעריצים כואבים ברחבי העולם כולו
עולם הקולנוע והתיאטרון נפרד מאחד מסמליו הגדולים: השחקן הבריטי טים קארי הלך לעולמו היום (רביעי) בביתו שבלוס אנג'לס בגיל 80, בתום התמודדות ממושכת עם בעיות בריאותיות שליוו אותו בשנים האחרונות.
קארי, שנולד בצ'שייר שבאנגליה, נכנס לדברי הימים של התרבות הפופולרית הודות לדמותו האלמותית של המדען האקסצנטרי ד"ר פרנק-אן-פרטר ב"מופע הקולנוע של רוקי" – תפקיד שגילם תחילה על במות התיאטרון בלונדון ובברודוויי, ועיצב מחדש בעיבוד הקולנועי מ-1975 שהפך ליצירת פולחן בינלאומית.
לאורך הקריירה העשירה שלו הפגין קארי ורסטיליות יוצאת דופן על המסך הגדול והקטן. בין דמויותיו הזכורות ביותר ניתן למצוא את הליצן המבעית פניוויז בעיבוד הטלוויזיוני המקורי ל"זה" (IT) של סטיבן קינג, וכן את מנהל המלון החשדן מר הקטור בסרט הקלאסי "שכחו אותי בבית 2: אבוד בניו יורק".
עוד ב-
בשנת 2012 עבר קארי שבץ מוחי חמור שגרם לשיתוק חלקי בצדו השמאלי וריתק אותו לכיסא גלגלים. על אף הפגיעה בדיבור והצמצום הניכר בהופעותיו, הוא נותר אהוב מאוד על קהל המעריצים ברחבי העולם. לכתו מסמלת את סיומו של פרק מפואר ובלתי נשכח בתרבות הבידור הגלובלית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



