תרבות ופנאי

לא רק איציק קלה: אלה הזוכים והזוכות בפרסי מפעל חיים לשנת 2026

איגוד אמני ישראל חושף את רשימת היוצרים והאמנים שיקבלו את העיטור היוקרתי לשנת 2026, בהם שמות אהובים ומוכרים במיוחד מתחומי המוזיקה, התיאטרון והמחול
איציק קלה (צילום יוטיוב/ איציק קלה)
איגוד אמני ישראל (א.מ.י) הכריז על הזוכים והזוכות בפרסי מפעל חיים לשנת 2026, שיוענקו במסגרת אירוע "נותנים כבוד" השנתי של האיגוד.  השנה יוענקו הפרסים לשורה של אמנים, יוצרים ואנשי תרבות מתחומי המוזיקה, המשחק, התיאטרון והמחול, כהוקרה על עשייה רבת שנים ותרומתם לתרבות הישראלית.
בתחום המוזיקה יקבלו את הפרס נורית גלרון, מהקולות המזוהים והבולטים במוזיקה הישראלית, איציק קלה, מוותיקי הזמר הים-תיכוני בישראל, רמי דנוך, ממייסדי להקת "צלילי העוד" ומפורצי הדרך בז'אנר, צמד רעים - ישראל גוטסדינר ובני רוזנבאום, מהצמדים הוותיקים והמוכרים במוזיקה היהודית-ישראלית וכן ג'יני רבין, על פועלה רב השנים בעולם השירה הכוראלית והובלת מקהלות וחבורות זמר.

בתמונה: איציק קלה, קרדיט: באדיבות המשפחה
בתחום המשחק והתיאטרון יוענק פרס מפעל חיים לשמואל וילוז'ני, מהשחקנים, הבימאים והסטנדאפיסטים הוותיקים בישראל, לאלי יצפאן, מהקומיקאים ואנשי הבמה הבולטים בתרבות הישראלית ולשפרה מילשטיין, על עשייה רבת שנים בתיאטרון ועל המסך.

בתמונה: שמואל וילוז'ני, צילום: שי פרנקו
בתחום המחול יקבלו את הפרס פרופ' אמיר קולבן, מייסד ומנהלה האמנותי של להקת המחול "קולבן דאנס", וד"ר רנה בדש, כוריאוגרפית, מורה בכירה וחוקרת מחול ומופע חי בינתחומי.

בתמונה: פרופ' אמיר קולבן, צילום: אפרת מזור
לצד פרסי מפעל החיים, יעניק השנה א.מ.י גם פרס לאמנית פורצת דרך, שיוענק לזמרת והיוצרת עלמה גוב, כהוקרה על יצירה מקורית וייחודית המייצגת קול חדש בדור הצעיר של היצירה הישראלית.
פרס נוסף על תרומה מיוחדת לתרבות יוענק לאריה ימיני, המנהל הפורש של היכל התרבות פתח תקווה, כהוקרה על עשרות שנות עשייה, טיפוח אמנים וקידום פעילות תרבותית ואמנותית.
אירוע "נותנים כבוד 2026" בהנחיית השחקן דן שפירא, במסגרתו יוענקו הפרסים, יתקיים ביום רביעי (23.10) בשעה 20:00 בהיכל התרבות פתח תקווה ובחסות עיריית פתח תקווה. 
בין נותני החסות האחרים לאירוע ניתן למנות את אשכולות - החברה לזכויות האמנים המבצעים בישראל), אקו"ם,  הפי"ל (הפדרציה למוסיקה ישראלית וים תיכונית), עילם – לזכויות המוסיקאים בישראל, טדי שאולי ממסעדת דובנוב 8 ומשפחתו של דודו דותן ז"ל, יו"ר א.מ.י לשעבר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה