דיגיטל וטק

פריצת דרך? כך תדעו בקרוב האם האוכל שלכם פג תוקף

חוקרים הצליחו להטמיע לייזרים זעירים באוכל – שמספקים מידע על טריות המזון, החומציות ורמת הסוכר שבהם. הפיתוח מבוסס על שמן זית ואפילו שרד קינוח. האם זו המהפכה הבאה במטבח ובפארמה?
רפאל בן זקרי | 
לייזר המוודא את טריות המזון (צילום אילוסטרציה, AI)
חוקרים מאוניברסיטת וירג'יניה בארה"ב הציגו פיתוח חדשני של מיקרו-לייזרים אכילים המבוססים על שמן זית. הטכנולוגיה עשויה לאפשר מעקב אחר טריות מזון ותרופות מתוך הגוף עצמו, והיא עשויה לשנות את אופן ניהול הבטיחות בתעשיית המזון והפארמה.
הפיתוח, שתואר החודש בכתב העת Advanced Optical Materials, עושה שימוש בתכונות האופטיות של מולקולות כלורופיל המצויות בשמן זית. כאשר מקרינים על טיפות השמן אנרגיה מסוימת, הן פולטות פוטונים – תופעה שנוצרת בשרשרת ומייצרת קרן לייזר זעירה. החוקרים בדקו חומרים שונים כמו חמאה, מים ושמן חמניות, אך מצאו כי שמן הזית מייצר את האות הבהיר והיציב ביותר.
הטיפות, הרגישות מאוד לשינויים בסביבה, מסוגלות לשקף פרמטרים כמו חומציות או ריכוז סוכר. מעבר לכך, הצליחו החוקרים להטמיע מידע בתוך הלייזר – לדוגמה תאריך – והדגימו שהמידע נותר יציב במשך יותר משנה, גם כאשר הוטמע בקינוח קומפוט.
החוקרים מסבירים כי מדובר במחקר ראשוני בלבד, אך לטכנולוגיה יש פוטנציאל רחב: החל ממעקב אחר תוקף מזון ועד זיהוי מוצרים ומקורות ייצור – כאשר כל המידע שוכן בתוך מולקולות שניתן לאכול ללא חשש.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה