דיגיטל וטק
גוגל וטיקטוק הכריזו על צעדים להגנת ילדים
שתי החברות הבטיחו לעשות הכל כדי להגן על קטינים. בין הצעדים הבולטים: חסימת יכולות מסוימות כך שילדים כלל לא יוכלו להפעיל אותן גם אם ירצו, ו"כיבוי אורות" להפסקת ההתראות בשעות שהסינים החליטו שבהן ילדים צריכים לישון
הקיץ בעיצומו, ובין קייטנה לחופשה שתי ענקיות טכנולוגיה בחרו להודיע השבוע על צעדים דרמטיים למדי בניסיון לשמור על ילדים בשירותים שלהן.
הראשונה היא גוגל, שהודיעה ביום שלישי על שורת שינויים לכל השירותים שלה. כדי לשמור על פרטיותם של ילדים, כל סרטון שיועלה ליוטיוב על ידי משתמש שגילו מוגדר כפחות מ-18 יוגדר כפרטי, אלא אם המשתמש יבקש במפורש לפתוח אותו לצפייה עבור כל המשתמשים בשירות; בנוסף, החברה תפעיל נוהל מהיר לבקשות הסרה של תמונות קטינים מחיפוש התמונות שלה, כדי להעלים אותן במהירות – אם כי כמובן שהן עדיין יהיו קיימות ברשת, אך לא יופיעו במנוע החיפוש הגדול בעולם; ומפרסמים לא יוכלו עוד לכוון פרסומות למשתמשים בני פחות מ-18 לפי גיל.
שינויים נוספים כוללים הפעלה של "חיפוש בטוח", המצנזר תכנים אלימים או מיניים, עבור משתמשים בני 13-17, בניגוד למצב הקודם בו החברה טוענת כי התכונה הזו הופעלה רק עבור משתמשים בני פחות מ-13; החיפוש הבטוח יופעל אוטומטית גם במכשירים עם העוזרת הקולית של החברה כאשר היא מזהה שמי שמדבר איתה הוא ילד; חסימה מוחלטת של "היסטוריית המיקומים" – אחת התכונות שעוררה סערות רבות לאורך ההיסטוריה של גוגל ומציגה מפה של כל המקומות בהם היה המשתמש באופן שאפשר להתחקות אחר תנועותיו – עבור משתמשים בני 13-18 (היא כבר היתה חסומה עבור בני פחות מ-13); אפשרות לחסימה של תכנים כמו חדשות, פודקאסטים ואתרי אינטרנט מסוימים עבור ילדים על ידי הוריהם; ואפשרות להורים לצפות בהסברים אודות הפרטיות של האפליקציות שילדיהם מורידים, ומניעת הורדת אפליקציות שההורים חוששים שמפרות את פרטיות ילדיהם.
היום הצטרפה טיקטוק עם שורת הכרזות משלה על צעדים להגנת ילדים, בהמשך לאלה שהוכרזו בסוף השנה שעברה ובתחילת השנה הנוכחית, וכללו הגבלות על פעילות ילדים ומי יכול להגיב להם, חסימת הודעות פרטיות לילדים בני פחות מ-16 ועוד.
בין הצעדים החדשים של החברה: מרכז בטיחות בעברית, שיסביר להורים ולילדים את האפשרויות השונות בלשון הקודש; הגבלת הודעות פרטיות כברירת מחדל גם עבור בני 16-18, ולא רק עבור משתמשים צעירים יותר, אם כי המבוגרים יותר יוכלו לבחור לשנות זאת; מניעת פרסום סרטונים על ידי משתמשים בני פחות מ-16 עד שיבחרו במודע האם הם יהיו פתוחים לחברים או פרטיים, תוך חסימת האפשרות לפתוח את הסרטונים בפני כל המשתמשים; השבתה של אפשרויות הדואט והסטיץ', שנותנות למשתמשים להעלות סרטונים שיוצמדו לאלה של משתמשים אחרים, עבור בני פחות מ-16; ושינוי מעניין במיוחד, שיגביל את הפושים מהרשת החברתית ממוקדת הווידאו עבור משתמשים קטינים, כך שבני 13-16 לא יקבלו פושים אחרי 21:00 ובני 16-18 לא יקבלו פושים אחרי 22:00 – שעות שינה שנקבעו ככל הנראה על ידי ByteDance הסינית, המפעילה את האפליקציה.
אסף שגיא, מנכ"ל טיקטוק ישראל, אמר כי "העדכונים החדשים משקפים את ההתחייבות המתמשכת שלנו להגנה על בטיחות ופרטיות בני הנוער שלנו בפלטפורמה. מבחינתנו, אין קו סיום בכל הנוגע להגנה על הקהילה שלנו. אנו עובדים יחד עם בני נוער, ארגונים, הורים ויוצרים כדי להתפתח כל הזמן".
לאחרונה הכריזה גם אינסטגרם על צעדים חדשים להגנה על צעירים, שכללו בעיקר ניסיונות לבודד בין פעילות קטינים ברשת החברתית ממוקדת התמונות לבין בגירים באותה רשת חברתית, באופן שקרוב למדי לפצל אותה לשני שירותים נפרדים – אחד לילדים ואחד לבוגרים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


