השוק
טראמפ מפעיל "לחץ מקסימלי" על איראן: מה יקרה למחיר הנפט?
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ החזיר את מדיניות "הלחץ המקסימלי" כלפי איראן במטרה להוריד את יצוא הנפט האיראני לאפס ולמנוע ממנה להשיג נשק גרעיני. נורברט רוקר, ראש תחום כלכלה ומחקר הדור הבא , יוליוס בר: שוק הנפט צפוי להתמודד עם עודף אספקה, מה שעלול להוביל לירידת מחירים בטווח הקצר

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ חזר למדיניות "הלחץ המקסימלי" על איראן במטרה להוריד את יצוא הנפט האיראני לאפס, על מנת למנוע מטהראן להשיג נשק גרעיני. טראמפ חתם על צו המחזיר את המדיניות הנוקשה כלפי איראן, שאפיינה גם את כהונתו הראשונה. טראמפ תיאר את הצו כקשה מאוד וציין כי הוא פתוח לעסקה עם איראן ומוכן לשוחח עם המנהיג האיראני. כדאי לציין שטראמפ אכן הצליח להוריד את יצוא הנפט האיראני לאפס במהלך חלק מכהונתו הראשונה. נורברט רוקר, ראש תחום כלכלה ומחקר הדור הבא , יוליוס בר, מתייחס לנושא בסקירה.
שוק הנפט: רעש צפוי
שוק הנפט שומר על קור רוח למרות הרעשים שמגיעים מהממשל החדש בארה"ב. חששות קודמים לגבי פעולות חמורות של ארה"ב כלפי איראן, אשר היו עשויות לגרום להפרעות באספקה, נראים מוגזמים. מנטרת "הלחץ המקסימלי" מגיעה עם לא מעט פרגמטיות.
שוק הנפט שומר על קור רוח למרות הרעשים שמגיעים מהממשל החדש בארה"ב. חששות קודמים לגבי פעולות חמורות של ארה"ב כלפי איראן, אשר היו עשויות לגרום להפרעות באספקה, נראים מוגזמים. מנטרת "הלחץ המקסימלי" מגיעה עם לא מעט פרגמטיות.
ממשלת טראמפ ככל הנראה תשנה את העניינים הגלובליים, אך תחת הנחה של שמירה על עלויות אנרגיה נמוכות עבור משקי הבית בארה"ב, מה שמצביע על אספקת נפט רבה יותר ולא פחותה. אנו משתפים את הדעה הרווחת ששוק הנפט צפוי להיכנס לעודף אספקה בהמשך השנה. מצב השוק האופטימי כיום צפוי להתהפך, וללחוץ את המחירים לירידה לכיוון ה-70 דולר.
האנרגיה היא בראש סדר העדיפויות של הממשל החדש בארה"ב, אם באופן ישיר ואם בעקיפין. ימי הממשל הראשונים של טראמפ עסקו כולם בהסרת רגולציות מעסקי הנפט והגז המקומיים. כעת, הגיאופוליטיקה והשיחה על עסקאות עברו לפרונט. חששות קודמים לגבי פעולות חמורות של ארה"ב כלפי איראן, שיגרמו לנעילת יצוא הנפט האיראני מהשוק, נראים מוגזמים.
מאחורי מנטרת "הלחץ המקסימלי" ישנה כנראה המשך של האסטרטגיה המוכרת להעניק הקלות בסנקציות עבור כל צמצום אמין של תוכנית נשק גרעיני. המועמדים שמינה הממשל החדש של ארה"ב לנהל משא ומתן עם איראן מתוארים כפרגמטיים יותר מאשר אידיאולוגיים.
שוק הנפט מציע לממשל החדש אפשרויות רבות למשא ומתן בעסקאות. סעודיה זקוקה לאסטרטגיית יציאה מהסכם האספקה שלה כדי להימנע מאובדן נתח שוק לטווח ארוך. המצב הכלכלי המתדרדר של רוסיה ואיראן אמור להגדיל את פתיחותם להפסיק את הסכסוכים, דבר שיכול להתממש בתמיכתה של הקלת סנקציות חלקית או עסקאות אחרות. השבועות והחודשים הקרובים עשויים להראות שינויים משמעותיים בעמדות בזירה הגיאופוליטית, אשר בסופו של דבר צפויים להוביל לאספקת נפט רבה יותר ולא פחותה. בחלק מהמקרים, בניגוד לנרטיב ולפחדים, הפוליטיקה האמריקאית עד כה יצרה הרבה רעש צפוי ונשארת מונחית על ידי מטרות כלכליות בליבה, כלומר, צמצום עלויות המחיה למשקי הבית בארה"ב.
עוד ב-
באופן בסיסי, לא נראות בשוק הנפט מגמות חזקות. הצריכה כמעט משתמרת, בחלקה - בשל המעבר המהיר לאנרגיה מתחדשת בסין. גידול היצור (צמיחה מדורגת) באמריקה, בשילוב עם התאוששות פוטנציאלית בייצור מהמזרח התיכון, מצביעים על עודף אספקה בהמשך השנה. מצב השוק נראה אופטימי מדי, והרגש הכללי בשוק נראה עומד להיכנס למחזור ירידה בטווח הקצר, מה שידחוף את המחירים לכיוון 70 דולר.
הכותב הוא נורברט רוקר, ראש תחום כלכלה ומחקר הדור הבא , יוליוס בר
הכותב הוא נורברט רוקר, ראש תחום כלכלה ומחקר הדור הבא , יוליוס בר
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה