השוק

אפקט טראמפ: האם המכפיל של S&P 500 מאבד רלוונטיות? | ניתוח

בית ההשקעות פסטרנק שהם בסקירה: עדיין לא ברור לאן הולכת מדיניות המכסים של טראמפ אבל הדחייה משפרת את המצב בשוק האג"ח הממשלתי האמריקאי; אירופה מודאגת – והפד בדילמה
מערכת ice | 
מסחר מניות וול סטריט (צילום Shutterstock)
בית ההשקעות פסטרנק שהם מפרסם סקירת מאקרו ל"השלמת פערים" לאחר חול המועד ולפיה המשקיעים עדיין מנסים להבין לאן הולכת מדיניות המכסים של טראמפ, וזאת לאחר שנשיא ארה"ב הכריז על דחייה של 90 יום ביישום מדיניות המכסים ההדדיים החדשה לכל המדינות מלבד סין. המכס המעודכן בסין עומד על כ-145%.
בשבוע שעבר פורסם על הקלה משמעותית בכל הקשור למוצרי טכנולוגיה כאשר רשימה של מוצרים הכוללת טלפונים חכמים, שבבים ומכונות לייצור שבבים קיבלו פטור מהמכס. שר המסחר האמריקאי הודיע שהפטור הוא זמני בלבד כך שגם הגזרה הזאת עדיין לא רגועה.
דחיית המכסים תרמה גם לרגיעה בשוק האג"ח הממשלתי האמריקאי. לאחר שבועיים של עליית תשואות שהגיעו לרמה של 4.5% באג"ח הממשלתי ל-10 שנים נרשמה השבוע ירידה משמעותית לרמה של 4.3%. 
מדדי המניות המרכזיים של ארה"ב רשמו שבוע נוסף של ירידות שערים אך מדדי המניות מחוץ לארה"ב נהנו מהדחייה הזמנית של המכסים ורשמו עליות שערים נאות.
הבנק האירופאי הפחית את הריבית ב-0.25% לאור זאת שהאינפלציה ממשיכה להתמתן כמצופה, במיוחד במחירי השירותים, והמשכורות עולות בקצב מתון יותר. במסיבת העיתונאים, נשיאת ה-ECB, כריסטין לגארד, לא הסתירה את הדאגה: "אי הוודאות יוצאת הדופן" סביב מתיחות הסחר הגואה מאיימת לפגוע בצמיחה האירופית דרך ירידה ביצוא, בהשקעות ובאמון הצרכנים. המסר היה ברור: אומנם הורדנו את הריבית אבל אנחנו לא מבטיחים רצף של הורדות - הכל תלוי בנתונים.
מנגד, בארה"ב, יו"ר הפד, ג'רום פאוול, חזר והזהיר שהמכסים החדשים "גבוהים משמעותית מהצפוי" ויובילו כנראה ל"אינפלציה גבוהה יותר וצמיחה איטית יותר". פאוול הודה שהמצב מציב את הפד בפני דילמה קשה: המכסים עלולים להעלות גם את האבטלה וגם את האינפלציה. בניגוד לבנק האירופאי, הפד מעדיף "להמתין לבהירות רבה יותר" לפני שיפחית את הריבית.
בעוד בישראל החברות רק סיימו לדווח על תוצאות הרבעון הרביעי של השנה שעברה, מעבר לים כבר התחילה עונת הדוחות לרבעון הראשון. התוצאות של הרבעון הראשון צפויות להתחיל לשקף את השפעת מלחמת הסחר על החברות במיוחד בשיחות הועידה ובתחזית החברות.
אמנם המכפיל העתידי של מדד ה-S&P 500 עומד על כ-19.5 - מתחת לממוצע של השנים האחרונות - אך מדובר במכפיל עתידי הצופה המשך צמיחה ברווחי החברות של כ-9% בשנה הקרובה. במידה ותהיה הורדת תחזיות הן מצד החברות והן מצד האנליסטים המסקרים אותן המספר הזה כבר יהיה פחות רלוונטי.
נטפליקס היכתה תחזיות -  הרווח למניה עמד על 6.61 דולר, גבוה משמעותית מתחזיות האנליסטים (שנעו בין 5.68 ל-5.69 דולר) ועלייה מ-5.28 דולר בשנה הקודמת. התוצאות הושפעו לטובה ממסלול הפרסומות שהחברה השיקה ומהעלאות מחירים. הנהלת החברה הדגישה כי תחום הבידור הוכיח חוסן היסטורי בתקופות כלכליות קשות (טוב שיש לאן לברוח מהמציאות).
חברת הבריאות UnitedHealth צנחה בכ-20% לאחר דוחות חלשים מהצפוי בשל עלויות גבוהות והורדת תחזית - מה שגרר את מדד דאו לירידה של 1.5%.
בגזרת הפיננסים, גולדמן זאקס עקפה את התחזיות עם רווח של 14.12 דולר למניה והכנסות של 15.06 מיליארד.
JPMorgan דיווח על רווח חזק של 5.07 דולר למניה והכנסות של 45.3 מיליארד דולר. מנכ"ל הבנק, ג'יימי דיימון הזהיר מפני "טלטלה ניכרת" בעתיד, תוך ציון גיאופוליטיקה, השפעות פוטנציאליות של מכסים, אינפלציה דביקה, גירעונות פיסקליים גבוהים ומחירי נכסים גבוהים. הוא הדגיש את הצורך להיערך למגוון רחב של תרחישים. הטון הזהיר העיב על התוצאות החזקות. 
בגזרת הטכנולוגיה, ASML, ספקית הציוד המובילה לתעשיית המוליכים למחצה, דיווחה על רבעון עם תוצאות מעורבות, כאשר הביצועים הפיננסיים היו חזקים אך ההזמנות החדשות אכזבו, ככל הנראה בשל זהירות לקוחות וחששות ממכסים. הנהלת החברה קישרה במפורש את אי-הוודאות המוגברת ואת טווח תחזית הרווחיות הרחב יותר לרבעון השני לחששות ממכסים. הדבר מראה כי המכסים עוברים מסיכון היפותטי לגורם מוחשי המשפיע על התכנון לטווח הקצר ועל הרווחיות הפוטנציאלית. ושוב הנהלת החברה מציינת את הבינה המלאכותית כמנוע הצמיחה העיקרי.
TSMC, יצרנית השבבים הגדולה בעולם, הציגה רבעון ראשון חזק מאוד, בזכות הביקוש לתחום ה-AI. למרות החששות החברה שומרת על תחזיות אופטימיות לשנה הקרובה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה