השוק

ממפעל ממתקים בשדרות לשווי ענק: המניה שמטריפה את המשקיעים

החברה הישראלית פרצה את רף 100 מיליון הדולר בהכנסות, זינקה 83% בבורסה, ועכשיו מתכוננת לשלב הבא. מי שהחמיץ את הזינוק שואל את עצמו - האם עדיין יש הזדמנות במניה?
רוי שיינמן | 
אייל שוחט (צילום תמיר לוי, אהרון גדליה, shutterstock)
לפני שש שנים, תוספי התזונה היוו 5% בלבד מהכנסות טופ גאם. ב-2025 הם כבר שווים 77% מהעסק כולו. זו לא סתם טרנספורמציה עסקית - זה אחד מסיפורי הצמיחה המהירים שראינו בבורסה הישראלית בשנים האחרונות.
החברה שסיפקה בעבר בעיקר סוכריות גומי לסופרמרקטים ישראליים, דיווחה על שנת שיא: הכנסות של 101 מיליון דולר - קפיצה של כ-70% לעומת 59.3 מיליון דולר ב-2024. אבל לא פחות מהמספר עצמו, מה שמרשים הוא הקצב: מ-17.3 מיליון דולר ברבעון הראשון של השנה, לחברה שסוגרת את הרבעון הרביעי על 31.6 מיליון דולר. כלומר, קצב שנתי של מעל 120 מיליון דולר.
מנוע הצמיחה של טופ גאם הוא ברור - מגזר תוספי התזונה, שהציג גידול תלת ספרתי של 109% עם הכנסות שיא של 78.1 מיליון דולר. עד לפני מספר שנים התחום היה שולי עבור החברה. היום היא מוכרת לחברות באירופה ובצפון אמריקה ומנהלת צבר הזמנות שיא של 47.5 מיליון דולר.
ה-EBITDA המתואם (מדד הרווחיות התפעולית שרוב המנתחים מסתכלים עליו) עמד על 15.7 מיליון דולר - גידול של 65%, ושיעור של כ-16% מההכנסות. הנתון הזה נשמר למרות פתיחת מפעל חדש, ייסוף חד בשקל מול הדולר, ומכסים שהוטלו על יצוא לארה"ב. בנסיבות האלה, שמירה על 16% היא הישג.
שורת הרווח הנקי הציגה הפסד של 16 מיליון דולר. אבל חשוב להבין מה עומד מאחוריו: מדובר בעיקר בהוצאות חשבונאיות חד פעמיות, שנגרמו דווקא בגלל הצלחה. הפעילות שנרכשה בקנדה הציגה נתונים טובים בהרבה מהתחזיות, מה שחייב עדכון כלפי מעלה של התמורה המותנית - ועדכון כזה מוכר מיידית כהוצאה בדוחות.
בנובמבר 2025 הושק מפעל חדש ומתקדם בשדרות, אחרי ארבע שנות בנייה שכללו עיכובים בשל המלחמה. המפעל צפוי לאפשר לחברה לתמוך בהכנסות שנתיות של עד 200 מיליון דולר בתחום תוספי התזונה - עם שיעור EBITDA של כ-20%, לעומת 16% היום.
אבל הדרך לשם לא חלקה. כרגע החברה נמצאת בתהליך מורכב של העברת ייצור מהמפעל הישן לחדש, תהליך שצפוי לפגוע ברווחיות במחצית הראשונה של 2026. החברה עצמה מצפה לשמור על שיעורי רווחיות דומים לאלה של 2025 לאורך כל השנה - כלומר, אין קפיצה קרובה. השיפור האמיתי, אם יתממש, צפוי להגיע ב-2027.
בד בבד, טופ גאם מתקדמת לרכישת פעילות פארמצבטית בארה"ב - ייצור סוכריות גומי עם חומרים רפואיים פעילים, תחת רגולציית ה-FDA. זו שוק שונה לחלוטין מתוספי תזונה, עם שולי רווח גבוהים יותר ומחסומי כניסה גבוהים - אבל גם עם רגולציה מחמירה יותר, תהליכי פיתוח ארוכים, וסיכון גדול יותר.
המניה זינקה 83% בשנה האחרונה לשווי של 2 מיליארד שקל. גופים מוסדיים גדולים - מנורה מבטחים, הפניקס, מור - כבר נמצאים בפנים, ולאחרונה אף הזרימו מאות מיליוני שקלים נוספים. מינוי רביב צולר, לשעבר מנכ"ל ICL, ליו"ר פעיל מוסיף אמינות לכוונות ההנהלה.
אבל השאלה הגדולה היא האם הצמיחה הבאה כבר מגולמת במחיר. מי שחושב שהסיפור עוד באמצע הדרך, צריך לשאול את עצמו: האם הוא מוכן לחכות עד 2027 לראות זאת בשורה התחתונה.
"שנת 2025 מסמנת קפיצת מדרגה עבור טופ גאם עם צמיחה של כ-70% וחציית רף 100 מיליון דולר בהכנסות, לצד תוצאות שיא בכל הפרמטרים העסקיים", מסר אייל שוחט, מנכ"ל טופ גאם. "עמדנו ביעדים שהצבנו, על אף תנאים מאתגרים, והמשכנו לחזק את הבסיס העסקי והגלובלי של החברה. במהלך השנה השלמנו מהלכים אסטרטגיים משמעותיים: רכישת הפעילות בקנדה והפעלת המפעל החדש, אשר מניחים תשתית להמשך צמיחה מואצת ולשיפור היעילות התפעולית.
אנו נכנסים לשנת 2026 עם ביקושים חזקים, תשתית ייצור מתקדמת ועמדה תחרותית מחוזקת, בדרכנו לבסס את טופ גאם כאחת החברות הגלובליות המובילות בתחום מוצרי ה-Health Care מבוססי צורות מתן מתקדמות וחווייתיות. אני מבקש להודות לעובדי החברה ולחברי הדירקטוריון על תרומתם המשמעותית להישגים אלו".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה