השוק
הבורסה בתל אביב מסכמת חודש דרמטי: מי זינקו ומי קורסים?
דוחות הרבעון השני של השנה הולידו פערי ביצועים חריגים בין הסקטורים השונים. בעוד ענף אחד רשם ביצועים עודפים, מדדים מרכזיים הציגו ירידות שערים מפתיעות
יחידת המחקר של הבורסה לניירות ערך מסכמת את חודש אוגוסט בבורסה, בו פערי ביצועים בין הסקטורים השונים בלטו על רקע פרסום הדוחות הכספיים.
"הבורסה בתל אביב סיימה את חודש אוגוסט במגמה מעורבת על רקע עונת פרסום הדוחות הכספיים לרבעון השני של השנה. מדדי הדגל נסחרו ביציבות יחסית במהלך החודש, בעוד שבין הסקטורים נרשמו פערי ביצועים משמעותיים, בהובלת ענפי הפיננסים והביטוח שהציגו ביצועים עודפים.
מדד ת"א-35 ירד במהלך אוגוסט ב־0.26%, אך מתחילת השנה עלה ב-13.96%. מדד ת"א-125 ירד ב־0.37% במהלך החודש ומתחילת השנה עלה ב־10.73%. מנגד, מדד ת"א-90 ירד ב־1.02% באוגוסט, והתשואה המצטברת שלו מתחילת השנה עומדת על 0.36%-.
שוק איגרות החוב הממשלתיות בישראל המשיך להציג באוגוסט מגמה חיובית, על רקע ירידת פרמיית הסיכון, אינפלציה מתונה והתחזקות השקל. מדד המחירים לצרכן לחודש יולי עלה ב־0.3%, וקצב האינפלציה השנתי עמד על 1.5%, מה שחיזק את הציפיות להמשך הפחתות ריבית מצד בנק ישראל.
בהתאם לכך, התשואה לפדיון של אג"ח ממשלת ישראל ל־3 שנים ירדה במהלך החודש מ־3.599% ל־3.579%. מנגד, התשואה לפדיון של אג"ח ממשלת ארה"ב לשנתיים עלתה מ־4.291% ל־4.35%, על רקע המשך מדיניות מוניטרית זהירה מצד הפד.
במהלך חודש אוגוסט 2026 הסתכמו גיוסי ההון בשוק הראשוני בכ־0.55 מיליארד שקל, כאשר עיקר הסכום, כ־530 מיליון שקל, גויס במסגרת הנפקה ראשונית (IPO) של חברת אביסרור לפי שווי חברה של כ־2.3 מיליארד שקל. מתחילת השנה הצטרפו לבורסה 20 חברות חדשות בשווי כולל של כ־33.3 מיליארד שקל במועד ההנפקה, לצד 4 חברות שביצעו רישום כפול למניותיהן.
שוק האג"ח הקונצרני המשיך להפגין פעילות ערה גם בחודש אוגוסט, עם גיוסים של כ־10.8 מיליארד שקל בהנפקות לציבור. בנק לאומי הוביל את הגיוסים החודש לאחר שביצע הנפקת נע"מ והרחבת שתי סדרות אג"ח קיימות, שבמסגרתן גייס כ־5.3 מיליארד שקל. גם חברות האג"ח המובנות המשיכו לרכז ביקושים גבוהים וגייסו במהלך החודש כ־2.6 מיליארד שקל. מתחילת השנה הסתכמו גיוסיהן בכ־24.3 מיליארד שקל, נתון הממחיש את המשך העניין של המשקיעים בסגמנט זה.
שוק קרנות הנאמנות גייס במהלך חודש אוגוסט כ־7 מיליארד שקל נטו, ומתחילת השנה כ־47 מיליארד שקל. היקף הנכסים המנוהלים בקרנות האקטיביות והפאסיביות עמד בסוף החודש על כ־840 מיליארד שקל, גבוה בכ־88.1 מיליארד שקל לעומת סוף 2025.
עוד ב-
הציפיות להפחתות ריבית נוספות מצד בנק ישראל המשיכו לתמוך בגיוסים לאפיקי האג"ח, כאשר הקרנות המשקיעות באג"ח מקומי גייסו במהלך החודש כ־2.1 מיליארד שקל ומתחילת השנה כ־24.5 מיליארד שקל. במקביל, נמשך הביקוש לקרנות המשקיעות במניות בחו"ל, שגייסו כ־2.3 מיליארד שקל באוגוסט".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



