השוק

שלמה קרמר בהשקעת ענק: הסטארטאפ הישראלי שגייס 42 מיליון דולר

חברת Pluto Security, המאבטחת את כלי ה-AI בארגונים, נחשפת עם גיוס ענק והכנסות של מיליוני דולרים תוך חצי שנה. בין המשקיעים: Jump Capital, TLV Partners ושלמה קרמר
מערכת ice | 
שלמה קרמר (צילום shutterstock, Eclipse Media and Leonid Yakobov)
חברת הסייבר Pluto Security נחשפת עם גיוס כולל של 42 מיליון דולר. סבב הגיוס האחרון של החברה, בהיקף של כ־34 מיליון דולר, הובל על ידי Jump Capital, בהשתתפות Skinos Ventures של שלמה קרמר ו-AlphaDrive Ventures.
את סבב הסיד הובילה TLV Partners, בהשתתפות Ansa Capital. בין המשקיעים בחברה נמנים גם יזמים ומשקיעים בולטים ובהם אריאל מייסלוס, יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל מייסדי Armis, שארין פישר דיברוב, סלביק מרקוביץ' ממייסד Descope, אסף עזרא שותף ב־a16z ועידן טנדלר שותף השקעות ב־Vine Ventures.
בתוך כחצי שנה בלבד של פעילות מסחרית, פלוטו הגיעה להכנסות שנתיות חוזרות (ARR) בהיקף של מיליוני דולרים, מאבטחת יותר ממיליון עמדות קצה ברחבי העולם ומשרתת יותר מ־40 לקוחות ארגוניים, בהם Oscar Health, Workato, Sixt ו־AlphaSense, וכן חברות מרשימת Fortune 500.
עובדי Pluto Security (צילום: עומר הכהן)
החברה מפתחת פלטפורמה שמאבטחת את כלי ה־AI בארגון ואת היישומים שהעובדים בונים בעזרתם. היא מאפשרת לצוותי אבטחת המידע לראות את סביבת ה־AI בארגון, מכלי ה־AI שבהם העובדים משתמשים והרכיבים והשירותים שמתחברים אליהם ועד ליישומים, סוכנים ואוטומציות שהם בונים. הפלטפורמה מנתחת את הפעולות המתבצעות בסביבה הזו ואת הסיכון הכרוך בהן, ומאפשרת לחסום פעולות מסוכנות בזמן אמת בלי לעצור את השימוש בכלי או ביישום.
פלוטו הוקמה בשנת 2025 על ידי שחר בהט, מנכ״לית, טל עופר רגב, CPO, וגיל ממן, CTO. בהט מילאה תפקידי ניהול בכירים בתחום הסייבר במיקרוסופט ובפאלו אלטו נטוורקס. רגב כיהן כסמנכ״ל מחקר ופיתוח בפאלו אלטו נטוורקס וניהל יותר מ־150 עובדים. ממן שירת יותר משש שנים ב-8200 בתפקידי הובלה טכנולוגיים במחקר ופיתוח סייבר ובהנדסת אבטחה. החברה מעסיקה יותר מ־40 עובדים בישראל ובארה״ב. כספי הגיוס ישמשו להמשך השקעה בפיתוח המוצר ובמחקר ולהרחבת הפעילות בארצות הברית.
השימוש ב־AI משנה את סביבת העבודה הארגונית: עובדים בכל חלקי הארגון יכולים כיום לבנות בעצמם תוכנה, גם אם אינם מפתחים. בעזרת כלים כמו Claude Code, Codex, Cowork, Lovable ו־Base44 הם בונים יישומים, סוכני AI, אוטומציות ותהליכי עבודה. יחד עם הכלים נכנסים לארגון גם רכיבים נוספים שמשמשים אותם, בהם סקילס, הרחבות, חבילות קוד, רכיבי MCP ומודלים. לפי נתוני פלוטו, בקרב לקוחות החברה עובדים משתמשים במאות רכיבים כאלה ובונים באמצעותם אלפי יישומים שונים.
קצב השינוי המהיר מקשה על צוותי אבטחת המידע לבדוק מראש כל כלי וכל רכיב. מערכות האבטחה המסורתיות לא נבנו לסביבה שבה העובדים עצמם מוסיפים תוכנות, חיבורים ורכיבים ובונים יישומים שהופכים לחלק קבוע ממערכות הארגון.
הפלטפורמה של פלוטו משלבת מידע מעמדות הקצה בארגון עם ניתוח בזמן אמת של כלי ה־AI, הרכיבים שמתחברים אליהם והפעולות שסוכני AI מבצעים. שילוב המידע מאפשר לה להבחין בין שימוש לגיטימי לבין פעולות שיוצרות סיכון וכך צוותי האבטחה יכולים לאכוף את מדיניות הארגון בלי להפריע שלא לצורך לעבודה.
כך, למשל, עובד יכול להמשיך להשתמש בכלי AI בזמן שסקיל זדוני נחסם, צוות יכול לעבוד דרך שרת MCP מהימן תוך הגבלת פעולות מסוכנות, ויישום שבנה עובד יכול להמשיך לפעול בזמן שהגישה שלו למידע רגיש או לפרטי הזדהות נחסמת.
לצד פיתוח המוצר, פלוטו משקיעה במחקר אבטחה, בכלים קהילתיים (ללא תשלום) ובעבודה עם קהילת אנשי האבטחה, כדי לעזור לאנשי מקצוע להבין את הסיכונים החדשים שנוצרים בעולם ה־AI. אחד הכלים שפיתחה הוא Plutonium, שמאפשר לבדוק סיכונים ברכיבים שעליהם נשענים כלי AI, בהם סקילס, הרחבות ורכיבים נוספים. הכלי מבוסס על RisksDB, מאגר הסיכונים של פלוטו, ואלפי אנשי אבטחה כבר משתמשים בו ותורמים לו מידע. השילוב בין הקהילה, המחקר והמוצר תרם לכך שארגונים פונים אל פלוטו ביוזמתם ולהאצת אימוץ המוצר.
״במשך שנים צוותי אבטחת מידע התמקדו בעיקר במניעת סיכונים ובחסימת שימושים בעייתיים. בעולם שבו עובדים מאמצים כלי AI ובונים איתם יישומים בקצב מהיר, זה כבר לא מספיק״, אמרה שחר בהט, מנכ״לית ומייסדת־שותפה של Pluto Security.
עוד הוסיפה: ״בחרנו להתחיל בהבנה של מה העובד מנסה לעשות, לזהות את הסיכון בהקשר הנכון ולאפשר לו להמשיך לעבוד כל עוד הפעילות בטוחה. אותה גישה מנחה גם את העבודה שלנו עם קהילת אנשי האבטחה. אנחנו חוקרים את הסיכונים שהם נתקלים בהם ובונים כלים שעוזרים להם להתמודד איתם. החיבור בין המוצר, המחקר והקהילה הוא חלק מרכזי בצמיחה המהירה שלנו״.
״כבר מההתחלה היה ברור לנו שבפלוטו מסתכלים אחרת על בעיה שהופכת במהירות לאתגר משמעותי עבור ארגונים״, אמרה רונה שגב, מייסדת ושותפה-מנהלת בקרן ההון סיכון TLV Partners, והוסיפה: ״ככל שה־AI משנה את הדרך שבה אנשים עובדים, צוותי אבטחת מידע צריכים להבין מה באמת קורה ולפעול בצורה מדויקת, לזהות מתי נוצר סיכון ולהתערב בלי לחסום חדשנות. הגישה הזו טבועה עמוק ב-DNA של החברה, וקצב הצמיחה שלה מראה עד כמה היא עונה על צורך אמיתי״.
״פלוטו בנתה מנוע צמיחה שונה מהמקובל בחברות סייבר״, אמרה סאיה פאל, שותפה ב־Jump Capital. ״הדוגמה הבולטת ביותר היא Plutonium, כלי שמבוסס על מאגר הסיכונים של החברה לרכיבי AI. הצוות זיהה שחסר מידע ציבורי על האופן שבו כלי AI פועלים בתוך ארגונים, בנה את המאגר ופתח חלק ממנו לקהילה", המשיכה.
לסיכום מסרה פאל: "מאות אנשי אבטחה משתמשים בו מדי שבוע, ורוב ההזדמנויות העסקיות של פלוטו מגיעות כיום מארגונים שפונים אליה ביוזמתם. שחר, גיל וטל הצליחו לבנות כבר בשלב מוקדם מנגנון שמביא אליהם לקוחות. זו יכולת שקשה מאוד לפתח בשלב מאוחר יותר, ולכן החלטנו להוביל את סבב ההשקעה״.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה