השוק

נתניהו מהמר על הבורסה: "היא תגיב היטב. הבורסה ירוק חזק"

ראש הממשלה בנימין נתניהו כבר יודע איך, לדעתו, תיראה הבורסה ביום שאחרי הבחירות. בדיקה של מה שקרה בשוק אחרי מערכות הבחירות האחרונות בישראל חושפת נתון מפתיע במיוחד

בנימין נתניהו (צילום חיים גולדברג, פלאש 90, עיבוד AI)
ביום רביעי הקרוב, יום לאחר שהישראלים יכריעו בקלפי, העיניים יופנו גם למסכי הבורסה. ראש הממשלה בנימין נתניהו כבר מספק תחזית ברורה למה שצפוי שם, וקושר ישירות בין ניצחון שלו בבחירות לבין תגובה חיובית וחזקה של שוק ההון.
"אם אנחנו ננצח היא תגיב היטב. אם אנחנו מנצחים הבורסה ירוק חזק. חזק. בתסריטים אחרים זה רע מאד. זה אסון גדול".
את הדברים אמר נתניהו בראיון לערוץ 10 ערוץ הכלכלה, כשנשאל כיצד לדעתו יגיב שוק ההון לאחר פרסום תוצאות הבחירות. הוא בחר בתשובה נחרצת, והכניס בכך גם את הבורסה לשיח הפוליטי לקראת ההכרעה בקלפי.
דווקא ניסיון העבר עשוי לספק רוח גבית לתחזית האופטימית. מחקר של יחידת המחקר בבורסה לניירות ערך, שבחן עשר מערכות בחירות בישראל מאז 2003, מצא כי ב-12 החודשים שלאחר הבחירות הניב מדד ת"א-125 תשואה ממוצעת של כ-16.4%, לעומת תשואה שנתית ממוצעת של כ-11.5% לאורך התקופה שנבדקה. עם זאת, בבורסה מסייגים את הנתונים ומזהירים שלא למהר לייחס את העליות לבחירות עצמן, ובוודאי שלא לתוצאותיהן: חלק ממערכות הבחירות הגיעו בסמוך למשברים גדולים ולהתאוששות בשווקים בעולם, שתרמה גם היא לביצועים החזקים שנרשמו לאחר מכן.
השיחה של נתניהו בראיון הכלכלי לא נשארה בשוק ההון. נתניהו נשאל גם על צעדים כלכליים שהוא מתכוון לקדם, ובתשובותיו סימן כמה גופים שאיתם הוא מוכן להיכנס לעימות.
אחד מהם הוא הלובי החקלאי. כאן לא נדרש ממנו הסבר ארוך. "אני אפרק את הלובי החקלאי. חד משמעית."
גם רשות מקרקעי ישראל עלתה על הפרק. המראיין שאל את נתניהו על פירוק רמ"י, וראש הממשלה השיב באופן שהשאיר את האפשרות הזאת פתוחה. מבחינתו, גם הפעולות שכבר נעשו מול הרשות עדיין אינן מספיקות. "חכה זה יגיע. זה מונופול גדול. פעלתי גם להוציא מהם בערך עשרה אחוז של קרקע ציבורית אבל זה לא מספיק."
נתניהו עבר גם לירון זליכה, ושם הטון הפך אישי יותר. הוא דחה את הקרדיט של זליכה על הרפורמות הכלכליות, הזכיר כי עבד תחתיו וטען כי הוא מזוהה עם ההסתדרות והוועדים הגדולים. "הוא היה פקיד אצלי. הוא הגיע אחרי כל הרפורומות. הוא מתהדר בנוצות לא לו. הוא נציג של ההסתדרות. הוא מייצג את הוועדים הגדולים. התנגד לרפורמה להורדת מחירי הסלולר. התנגד להוצאת הגז מהמים."
אם תוצאות הבחירות יתאימו לתרחיש שהציג, יהיה אפשר לבחון מיד כיצד קיבלו אותן המשקיעים. נתניהו, מבחינתו, כבר שם את התחזית על השולחן.
עקבו אחרינו
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מגייס טיעונים ושקרים............ פתולוגי...............
    ליטללי 10/2026/26
    הגב לתגובה זו
    1 0
    דבר י הבל נאחז בקרנות המזבח. משקר....שקרים .
    סגור