השוק
"אל תכרתו את התיירות": מאות הפגינו בירושלים ודרשו פתרון למשבר בענף
מאות מפגינים הגיעו להפגין בירושלים וקראו לראש הממשלה ולשר האוצר למצוא פתרון מיידי למשבר בענף התיירות: "הימשכות המצב תוביל לפשיטת רגל של עשרות אלפי עסקים, בעיקר בפריפריה"
מאות עובדי ענף התיירות הפגינו היום (שלישי) בירושלים, וקראו לראש הממשלה נתניהו ושר האוצר ישראל כ"ץ לסייע ל-40 אלף המשפחות שמתפרנסות מהענף, וקורסות כתוצאה מהפסקת התיירות לישראל.
בלשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל אומרים כי התרומה הכלכלית של התיירות הנכנסת לישראל עומדת על כ-8 מיליארד שקל בשנה, כ-40% מכלל הכנסות הענף למשק הישראלי. התיירות המאורגנת לישראל מכניסה כ-3.8 מיליארד דולר בשנה, ומספקת פרנסה למעל 2,500 מורי דרך ו-2,600 נהגי אוטובוסים.
קראו עוד ב-ice
התיירות מהווה עוגן כלכלי קריטי עבור הפריפריה. בטבריה לדוגמה, התיירות המאורגנת לישראל מייצרת 90% מההכנסות מתיירות בטבריה, 57% מהכנסות תיירים בירושלים, 55% בנצרת והגולן, ו-55% בים המלח והנגב.
- ברדיו דרום מפרים תנאי זיכיון? ברשות השנייה לא ממהרים לחשוף מידע
- הקורונה העבירה את חברות הביטוח להפסד: מי מהן הפסידה הכי הרבה?
- דן שילון: "הייתי שולח לרינה מצליח זר פרחים"
התיירות מהווה עוגן כלכלי קריטי עבור הפריפריה. בטבריה לדוגמה, התיירות המאורגנת לישראל מייצרת 90% מההכנסות מתיירות בטבריה, 57% מהכנסות תיירים בירושלים, 55% בנצרת והגולן, ו-55% בים המלח והנגב.
דני אמיר, יו"ר לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל ציין: "אני קורא לכבוד ראש הממשלה מר בנימין נתניהו ולשר האוצר, מר ישראל כ"ץ להציל את ענף התיירות הנכנסת לישראל ולמנוע את המחדל של איבוד 140 חברות ובסך הכל 1,500 עובדים שיכולים לסייע להציל את הכלכלה מיד ביום שייפתחו השמים".
עוד אמר: "לכם הכוח לשמור על מגזר חיוני קטן ואיכותי המדורג שישי בענפי הייצוא של ישראל (יותר מכל היצוא הביטחוני של ישראל). כל מה שנדרש הוא שמירת המסגרות העסקיות לפי נוסחאות שהמדינה כבר הכירה בהם ושימור העובדים-מומחים. אין תסריט שאובדן מארגני התיירות לישראל לא יגרור פשיטות רגל של עשרות אלפי עסקים בעיקר בפריפריה החיים מהתיירים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


