השוק

לאחר רכישת נכסי פסגות: מדרוג מעלה את הדירוג של הפניקס

רגע לאחר רכישת נכסי בית ההשקעות פסגות, מתעתדת הפניקס לצאת לגיוס חוב של 100 מיליון שקל; לקראת הגיוס האטה מדרוג את דירוג האג"ח של החברה מ-Aa3 ל-Aa2 עם אופק חיובי
ניצן כהן | 
אייל בן סימון, מנכ"ל הפניקס (צילום פאביאן קולדורף, Magma Images)
לאחר רכישת נכסי בית ההשקעות פסגות מתעתדת חברת הביטוח הפניקס לצאת לגיוס חוב של 100 מיליון שקל. הגיוס נחשב לקטן יחסית לגודלה של הפניקס אבל בכל זאת מה שמעניין כאן זה שחברת דירוג האשראי מדרוג מעלה את דירוג החוב של החברה, למרות החשש ממיתון ההולך וקרב ולמרות העובדה שהשווקים עדיין לא עושים קולות של חוזרים לעצמם.
דירוג החוב החדש שהעניקה מדרוג להפניקס עומד על Aa2 לעומת הדירוג הקודם שעמד על Aa3. 
"העלאת הדירוג נתמכת בגמישות פיננסית גבוהה המאופיינת ביחסי מינוף וכיסוי בולטים לטובה, ובפרופיל נזילות המאופיין בשיפור מתמשך ביחס שירות חוב DSCR כולל יתרות נזילות. בנוסף, חל שיפור בפרופיל תיק האחזקות של החברה, דבר אשר בא לידי ביטוי בשינויים מבניים שחלו בקבוצה אשר תרמו לשיפור בתמהיל תיק המוחזקות, ובנראות תקבולים פרמננטית מיתר המוחזקות פרט למבטח.
"כמו כן, לחברה תיק אחזקות משמעותי בענף הביטוח והפיננסים, כאשר אחזקותיה העיקריות (לחברה שליטה מלאה בכולן) הינן הפניקס ביטוח, הפניקס בית השקעות, הפניקס פנסיה וגמל והפניקס סוכנויות ביטוח המהוות את החלק העיקרי בשווי המוחזקות בספרים" כותבים האנליסטים של מדרוג.
"בשנה האחרונה" אומרים עוד האנליסטים של מדרוג "החברה המשיכה לפעול במסגרת התוכנית האסטרטגית תוך השלמת שינויים מבניים והצפת ערך בחלק מהמוחזקות. לחברה מספר אחזקות נוספות שתורמות לפיזור התיק, שהגדולה מבניהן הינה גמא ניהול וסליקה בע"מ ("גמא") (Aa3.il, יציב), הפועלת בתחום האשראי החוץ בנקאי בעיקר באמצעות סליקת שוברי אשראי, מימון כנגד ממסרים דחויים וכנגד נכסי נדל"ן.
"בתרחיש הבסיס שלנו לשנים 2024-2023, אנו צופים היקף מקורות מצטבר (בשנתיים הקרובות) של בין 1.4 עד 1.5 מיליארד שקל. אלו ינבעו בעיקר מדיבידנדים שוטפים מהפניקס ביטוח, מהפניקס סוכנויות ומהפניקס בית השקעות בהיקף מצטבר של כ-1.4 מיליארד שקל ומתשלומי ריבית שנתיים של 23 מיליון שקל בגין מכשירי הון רובד 1 נוסף שהונפקו לחברה על ידי המבטח.
"כמו כן, אנו מעריכים כי ביכולתה של הפניקס ביטוח להמשיך ולשמר פער רחב מהדרישות הרגולטוריות שיאפשר המשך חלוקת דיבידנדים בטווח התחזית, בהתאם למדיניות שנקבעה. צד השימושים כולל בעיקר תשלומי ריבית וקרן בהיקף מצטבר של כ-120 מיליון שקל בשנתיים הקרובות, וללא הנחת השקעות מהותיות נוספות בטווח התחזית. בתרחיש זה, יחס כיסוי ריבית (ICR) ויחס הנזילות (CASH+DSCR) צפויים לנוע סביב 13 ל- 16 בהתאמה, והינם בולטים לחיוב ביחס לדירוג ותומכים בהעלאת הדירוג של החברה.
"כמו כן, יחס שירות החוב (DSCR) השוטף צפוי לנוע בטווח של בין 5-3.7, אשר תומך בגמישות הפיננסית ומאפשר בניה של כרית הנזילות, לצד המשך חלוקת דיבידנדים מהחברה אל בעלי המניות, על פי המדיניות שנקבעה. פרופיל הנזילות בולט לטובה ונתמך ביתרות נזילות משמעותיות אשר תומכת בהעלאת הדירוג. מידרוג צופה כי החברה תמשיך לשמור על יתרות נזילות משמעותיות לאורך זמן, גם נוכח היקף החוב הקיים. 
"לחברה גמישות פיננסית גבוהה, הנתמכת בשיעור מינוף (LTV) נמוך, הצפוי לנוע להערכתנו סביב 10%, תחת מספר תרחישים לגבי שווי האחזקות. עם זאת, יחס כיסוי חוב ל-FFO צפוי לנוע בשנים 2024-2023 סביב 3.7, ומשקף תזרים חופשי טוב ביחס לגובה החוב".
"מנגד" מזהירים במדרוג "המדיניות הפיננסית של החברה נמוכה ביחס לדירוג, ומשקפת תיאבון עסקי מסוים למיזוגים ולרכישות ממונפות, כאשר היקף החוב אינו צפוי לקטון בשנים הקרובות. עם זאת, המדיניות הפיננסית נתמכת בניהול סיכוני שוק וניהול נזילות מספקים, כאשר לחברה קיימת מדיניות חלוקת דיבידנד שנתית של לפחות של-30% מהרווח הכולל הניתן לחלוקה על פי הדוחות הכספיים המאוחדים השנתיים".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה