רכילות עסקית
הראל ויזל נסוג מהמהלך: זה המותג שלא תראו בטרמינל x בקרוב
שלושה שבועות לאחר החתימה על מזכר ההבנות, התוכנית לרכישת השליטה ברשת העיצוב נעצרה. חלק ניכר מהתמורה נועד לפירעון חוב, והחברה אינה מפרטת מה הכשיל את ההסכמות
רכישת מותגים עצמאיים הפכה לאחד ממנועי הצמיחה של טרמינל x, חברת הסחר המקוון מקבוצת פוקס שבראשה הראל ויזל. ברבעון השני של השנה עמד שיעור הרווח הגולמי בפעילות המותגים העצמאיים על כ-69%, לעומת כ-44% ממוצרי החברה עצמה. לאחר רכישות בתחומי האופנה, האיפור והספורט המקצועי, ביקשה החברה להרחיב גם את פעילותה בעולם מוצרי הבית והעיצוב באמצעות רכישת השליטה בסוהו - אלא שהמהלך נעצר.
ב-16 בספטמבר חתמה טרמינל x על מזכר הבנות לרכישת 50.01% מסוהו תמורת 11 מיליון שקל, כאשר עד 8 מיליון שקל מהתמורה נועדו לפירעון חוב של חברה בת. כפי שדווח בכלכליסט, היום (חמישי), כשלושה שבועות לאחר ההכרזה, הודיעה החברה על ביטול העסקה בשל פערים במשא ומתן.
מה בדיוק הפריד בין הצדדים? בשלב זה החברה אינה מפרטת את המחלוקות שהובילו לביטול, שנעשה בהסכמה. מזכר ההבנות שנחתם היה בלתי מחייב, והשלמת הרכישה הותנתה בבדיקת נאותות, בחתימה על הסכמים מחייבים ובקבלת האישורים הנדרשים. אף שסוהו ובעליה העניקו לטרמינל x בלעדיות במשא ומתן למשך 90 יום, הצדדים החליטו לסיים את המגעים הרבה לפני תום התקופה.
סוהו, שהוקמה בשנת 2004, נמצאת בבעלות המייסד והמנכ"ל עציון ואלך, שהיה אמור להמשיך לנהל אותה גם לאחר הרכישה. הרשת מפעילה 12 חנויות ומעסיקה כ-100 עובדים לצד אתר מכירות ופעילות סיטונאית. היא משווקת מותגי עיצוב מישראל ומחו"ל, ומשלבת מוצרי בית ומשרד, כלי מטבח, גאדג'טים ואביזרים אישיים. הרכישה הייתה מחברת את הפעילות הזו למערכי המסחר המקוון, השיווק והלוגיסטיקה של טרמינל x.
תחום הבית, בכל מקרה, כבר נוכח באתר וניתן למצוא בו מוצרים של פוקס הום, הום סטייל וגם מותג הבית TERMINAL X HOME ובהם מצעים, מגבות, כלי אירוח ופריטי נוי. כעת, ההתרחבות שתוכננה באמצעות רכישת סוהו ירדה מהפרק, בעוד פעילות מוצרי הבית הקיימת נמשכת.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



