אוכל
ברכה ופרנסה: זה המתכון שתכינו למען שפע בבית
הסגולה הזאת מסמלת פתיחת שערי פרנסה ושפע רוחני וגשמי ועושים אותה רק ביום השישי הראשון לאחר חג הפסח
בשבת הראשונה שלאחר חג הפסח, נוהגים רבים לאפות חלה בצורת מפתח. המנהג, שמקורו בקהילות אשכנז באירופה, מסמל פתיחת שערי פרנסה ושפע רוחני וגשמי. לפי המסורת, חלת המפתח נאפית כסגולה לברכה בבית ולפרנסה טובה, בהשראת פתיחת שערי הפרנסה לאחר סיום זמן "חג המצות", בו המן פסק לרדת אל עם ישראל במדבר.
רוצים גם? המותג הוסטס מציג מתכון קליל לחלה רכה ומרשימה:
מצרכים לשתי חלות גדולות:
1 ק"ג קמח מנופה (רצוי קמח לחלות/לחם)
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1 כף מלח
1/3 כוס שמן קנולה
2 ביצים
2.5 כוסות מים חמימים (בערך – להוסיף בהדרגה)
1 ק"ג קמח מנופה (רצוי קמח לחלות/לחם)
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1 כף מלח
1/3 כוס שמן קנולה
2 ביצים
2.5 כוסות מים חמימים (בערך – להוסיף בהדרגה)
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם כפית מים
שומשום/קצח – לפי הטעם
1 ביצה טרופה עם כפית מים
שומשום/קצח – לפי הטעם

צילום באדיבות המותג הוסטס
אופן ההכנה:
הכנת הבצק: בקערת מיקסר (או ידנית) מניחים קמח, שמרים, סוכר, שמן וביצים. מתחילים לערבב במהירות איטית.
מוסיפים בהדרגה את המים ולשים כ-8–10 דקות (במיקסר עם וו לישה) עד שהבצק רך, חלק וגמיש. אם אתם בוחרים ללוש ביד - יש להוסיף עוד כמה דקות לזמן הלישה.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 3 דקות.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח – כשעה עד שעה וחצי.
הכנת הבצק: בקערת מיקסר (או ידנית) מניחים קמח, שמרים, סוכר, שמן וביצים. מתחילים לערבב במהירות איטית.
מוסיפים בהדרגה את המים ולשים כ-8–10 דקות (במיקסר עם וו לישה) עד שהבצק רך, חלק וגמיש. אם אתם בוחרים ללוש ביד - יש להוסיף עוד כמה דקות לזמן הלישה.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 3 דקות.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח – כשעה עד שעה וחצי.
קליעה בצורת מפתח:
לאחר התפחה, מחלקים את הבצק ל-8 רצועות שוות (או יותר, תלוי בגודל הרצוי).
6 רצועות ישמשו ללב החלה ושתי רצועות לצמה ארוכה – הידית של המפתח.
לאחר התפחה, מחלקים את הבצק ל-8 רצועות שוות (או יותר, תלוי בגודל הרצוי).
6 רצועות ישמשו ללב החלה ושתי רצועות לצמה ארוכה – הידית של המפתח.
יצירת הלב – יוצרים שתי צמות של שלושה חוטים כל אחת. מסדרים אותן זו מול זו בצורת לב, ומהדקים את הקצוות יחד למרכז הלב – כך שיתקבל מראה של חלה קלועה בצורת לב.
הידית – יוצרים צמה ארוכה משתי רצועות הבצק הנותרות ומהדקים את קצה הצמה ללולאה התחתונה של הלב – כך שנראה שהלב "נמשך" כלפי מטה כמו מפתח. אפשר לסובב מעט את קצה הצמה בצורת קרס או סלסול דקורטיבי.
מעבירים בזהירות לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומניחים את החלה המעוצבת מעליו. נייר האפייה מונע הדבקה ומקל על ההעברה לאחר האפייה. התפחה שנייה – מכסים את החלה בעדינות במגבת ומתפיחים שוב כ-30–40 דקות בטמפרטורת החדר.
עוד ב-
אפייה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מברישים את החלה בעדינות בביצה טרופה. אם רוצים – מפזרים שומשום או קצח.
אופים על נייר האפייה שבתבנית כ-30–35 דקות, עד שהחלה מזהיבה היטב ונראית אפויה גם בתחתית.
מצננים על רשת כשהיא מונחת עדיין על נייר האפייה, ורק לאחר מכן מסירים את הנייר.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מברישים את החלה בעדינות בביצה טרופה. אם רוצים – מפזרים שומשום או קצח.
אופים על נייר האפייה שבתבנית כ-30–35 דקות, עד שהחלה מזהיבה היטב ונראית אפויה גם בתחתית.
מצננים על רשת כשהיא מונחת עדיין על נייר האפייה, ורק לאחר מכן מסירים את הנייר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



