אוכל

טעים ומנחם: הנשנוש האולטימטיבי שלא תפסיקו לאפות ולזלול

בא לכם נשנוש טעים ומנחם אבל מתבאסים להכניס לגוף קמח לבן וסוכר? קבלו מתכון קליל למאפינס שסוגרים פינה ממרכיבים איכותיים ובריאים
מערכת ice | 
מאפינס (צילום אביגיל עוזי)
בעידן שבו יש יותר ויותר מודעות של אכילה בריאה ויותר אנשים שמים דגש על מה נכנס להם לפה, גם המאפים והקינוחים עוברים שדרוגים בריאים. הקהל הישראלי מחפש מאפים שמפיצים ריח נהדר במטבח ומביאים איתם גם ערך תזונתי. במיוחד כדי לענות לכם על החשק, קבלו מתכון קל להכנה וטעים במיוחד למאפינס תפוחים ופקאן עם שטרויזל פריך, שילוב מושלם בין טעם ביתי למרכיבים איכותיים והוא אפילו ידידותי לטבעוניים.
מצרכים (ל-12 מאפינס גדולים או 15 בינוניים):
למאפינס:
2  כפות פשתן טחון
חצי כוס (120 מ"ל) מים
חצי כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק
שליש  כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר קנים חום
1  כף קינמון טחון
1  כפית תמצית וניל
קורט מלח
קליפה מגורדת מלימון אחד
2  כוסות קמח כוסמין מלא
1 כף אבקת אפייה
2  כוסות תפוחים (2–3 תפוחים), לא קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
3/4 כוס פקאנים שבורים
לשטרויזל:
 2 כפות פקאנים טחונים או שקדים טחונים
 1 כף פשתן טחון
 1 כף סוכר קנים חום
1  כף שמן קוקוסאופן ההכנה:

צילום: shutterstock
אופן ההכנה: 
מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.
בקערה קטנה, מערבבים את הפשתן הטחון עם המים ומניחים בצד ל-5 דקות להסמכה.
בקערה גדולה, מערבבים את רסק התפוחים, שמן הקנולה, סוכר הקנים, קינמון, תמצית הווניל, המלח וקליפת הלימון המגורדת.
מוסיפים את תערובת הפשתן המוסמכת ומערבבים היטב. מנפים פנימה את קמח הכוסמין ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מקפלים פנימה את קוביות התפוחים והפקאנים השבורים. מחלקים את הבלילה בין השקעים בתבנית המאפינס, ממלאים כל שקע כ-3/4 מהגובה.
בקערה קטנה, מערבבים את מרכיבי השטרויזל עד לקבלת תערובת פירורית. מפזרים את השטרויזל מעל כל מאפין. אופים במשך 18-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.
המתכון באדיבות "דני וגלית", מותג אפייה בריאה המייצר מגוון של עוגיות כוסמין, מלוחים מכוסמין, עוגיות ללא תוספת סוכר, עוגיות ללא גלוטן ותערובות גרנולה עשירות.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה