בריאות

הרופא הבכיר מהצפון שנתפס שיכור מודה: "ידעתי שאין ניתוחים"

סגן מנהל מחלקה בבית חולים בצפון פגע ברכב בחניון ונעצר בשער בידי שוטר. בדיקת הינשוף הציגה תוצאה חריגה במיוחד של פי ארבעה מהרף המותר והסבר הרופא הדהים את החוקרים
בית חולים (צילום shutterstock)
המשמרת של סגן מנהל מחלקה בבית החולים בנהריה הסתבכה עוד לפני שנכנס לעבודה. אתמול (ראשון) פגע הרופא, תושב חיפה בשנות ה־50 לחייו, במכונית שעמדה בחניון בית החולים. כשביקש לעזוב את המקום, שוטר שעצר אותו בשער היציאה חשד כי שתה אלכוהול. בדיקה שנערכה בהמשך העלתה תוצאה חריגה במיוחד: 972 מיקרוגרם אלכוהול באוויר שנשף, קרוב לפי ארבעה מהרף המותר.
אבל הנתון המספרי אינו הפרט היחיד שעורר תמיהה במקרה הזה. כשנשאל כיצד הגיע לעבודתו תחת השפעת אלכוהול, השיב הרופא: ״ידעתי שזה יום בלי ניתוחים״. התשובה הזו, שנמסרה לאחר אירוע שהחל בפגיעה ברכב חונה, מציבה במרכז הפרשה גם את שיקול הדעת של מי שממלא תפקיד בכיר בבית חולים.
לפי הודעת המשטרה, השוטר שהבחין ברופא בשער החניון הריח ממנו ריח חזק של אלכוהול והפנה אותו לבדיקת ינשוף. בעקבות הממצאים נפתחה נגדו חקירה. רכבו נתפס ונגרר לאחר סיומה, רישיונו נפסל למשך 60 יום, ונמסר לו זימון להתייצב בבית המשפט.
עד כה לא פורסם אם הרופא הספיק להתחיל בעבודתו או לפגוש מטופלים באותו יום. לכן, לצד השאלות שמעוררת אמירתו על לוח הניתוחים, אין בשלב זה בסיס לקבוע שהיה אירוע רפואי שבו פעל תחת השפעת אלכוהול. החשד שנבדק הוא נהיגתו והנסיבות שבהן הגיע למתחם בית החולים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה