בריאות

לרדת במשקל - בעזרת כדור: להיט ההרזיה מחו"ל נוחת בישראל

התרופה הפופולרית לירידה במשקל תהיה זמינה בבליעה החל מרביעי הקרוב. כמה היא עולה, מה הפער ביעילות לעומת הזריקות, וכיצד היא מתמודדת מול התחרות הגוברת בשוק ההרזיה הרותח?
מערכת ice | 
תרופות-אילוסטרציה (צילום freepik)
החל מיום רביעי הקרוב, תנחת בבתי המרקחת ברחבי הארץ גרסת הטבליות לבליעה של תרופת הלהיט "וויגובי" (Wegovy) מבית נובו-נורדיסק. המהלך מהווה בשורה משמעותית עבור מאות אלפי ישראלים המתמודדים עם עודף משקל, ובפרט עבור אלה שנרתעו עד כה מהשימוש במזרקים שבועיים.
המעבר מתצורת מזרק לטבליה לבליעה מייצג את השלב הבא במאבק העולמי על שוק תרופות ה-GLP-1, שמגלגל עשרות מיליארדי דולרים. לפי הנתונים הקליניים, נטילה יומית של כדורי וויגובי מובילה לירידה ממוצעת של כ-16.6% ממשקל הגוף לאחר שנת טיפול רצופה. נתון זה מעניק לתכשיר יתרון מובהק מול המתחרה הישיר "פונדאו", אשר נחת בישראל לפני כחודש וחצי ומציג ירידה ממוצעת מתונה יותר.
עם זאת, כאשר משווים את הכדורים לזריקות הקיימות בשוק - נרשם פער ביעילות. הזריקות המובילות, בהן וויגובי להזרקה ומנגד התרופה המתחרה "מונג'רו" (Mounjaro של ענקית הפארמה אלי לילי), מאפשרות להגיע לשיעורי ירידה מרשימים של 20% ואף 25% ממשקל הגוף. יחד עם זאת, מומחים בענף מעריכים כי הנוחות שבנטילת כדור, לצד היעדר הצורך בקירור ובדקירות חוזרות, תגרום לשינוי במפת הביקושים. ההערכות גורסות כי בתוך שנים ספורות חלקו הארי של שוק תרופות ההרזיה יישען על חולים שיבחרו בגלולות.
הגעת הכדורים מחריפה את התחרות העזה שמתחוללת בין חברות התרופות הבינלאומיות. היצרנית הדנית נובו נורדיסק, שפרצה את הדרך עם אוזמפיק ווויגובי, מבקשת לבצר את מעמדה המוביל אל מול אלי לילי האמריקאית, שמציגה ביצועים גבוהים עם טירזפטיד (מונג'רו/זפבאונד). פיתוח הטבליות נועד לא רק לשפר את היענות המטופלים, אלא גם לפתור את צווארי הבקבוק החמורים בייצור עטי ההזרקה, אשר יצרו בשנים האחרונות מחסורים כבדים ברחבי העולם ובישראל.
מחיר הטיפול החודשי בכדורי וויגובי צפוי לנוע בין 600 ל-1,300 שקלים בחודש, בהתאם למינון הנדרש.
בגזרת הבטיחות ותופעות הלוואי, הפרופיל של הטבליות דומה לזה המוכר ממשפחת ה-GLP-1, ביניהן אפשר למצוא בחילות, כאבי בטן וכו'. אצל מרבית המשתמשים מדובר בתופעות חולפות, שמתפוגגות בהדרגה. כעת נותר לראות האם הנוחות שבכדור תצליח לכבוש את הישראלים ולשנות את כללי המשחק בשוק ההרזיה המקומי.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה