משפט
נעצר בחשד להסתה חמורה: "תל אביב תהפוך לעיר רפאים"
משטרת ישראל עצרה תושב טובאס לאחר שפרסם דברי הסתה ברשתות החברתיות; החשוד הועבר לחקירה ביחידה ללוחמה בפשיעה במרחב שומרון

במהלך מבצע "עם כלביא", עצרו שוטרי מחוז ש"י ולוחמי צה"ל חשוד תושב טובאס, בגין הסתה חמורה נגד מדינת ישראל ונגד השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר.
המעצר התבצע בפעולה ממוקדת של משרד המודיעין והבילוש של תחנת בנימין, בשיתוף לוחמי חטיבת מנשה ובהכוונת מודיעין פיקוד המרכז. על פי חומר החקירה, החשוד פרסם תכנים ברשתות החברתיות בהם שיבח והסית לפגיעה במדינה ובשר בן גביר, ברקע הלחימה באיראן.

בתמונה: החשוד במעצר. קרדיט: דוברות המשטרה
בין הדברים שפורסמו, נכתב: "תל אביב תהפוך לעיר רפאים", אמירה שפורשה כאיום והסתה לאלימות כלפי הציבור. החשוד הועבר לחקירה ביחידה ללוחמה בפשיעה (יל"פ) של מרחב שומרון.

ממשטרת מחוז ש"י נמסר: "לפעול בנחישות ובאפס סובלנות נגד מסיתים ומחוללי טרור תודעתי, ותפעל למיצוי הדין עם כל מי שיבקש לפגוע בביטחון המדינה ובשלומם של הציבור".
עוד ב-
נציין כי בחודש שעבר שוטרי המחוז הצפוני עצרו תושב כפר זרזיר כבן 25, לאחר שפרסם פוסטים מסיתים ברשתות החברתיות. על פי חומרי החקירה עולה כי באחד מהמקרים אותו צעיר הגיב לפוסט של עצמו וכתב: "אינשאללה שלא יישאר אף אחד, שאיראן תתקוף עוד ותשמיד אותם איך שהם עשו בעזה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.ואנחנו מגדלים ומזינים את נחשי הצפע האלו. (ל"ת)מכה על חטא 07/2025/06הגב לתגובה זו0 0סגור