משפט

התחמק ממס וגרם נזק ב-1.2 מיליון שקל, מה קבע ביהמ"ש?

?16 חודשי מאסר וקנס של 50 אלף שקל, בפועל נגזרו על תושב אשדוד חיים מרסיאנו בגין ביצוע שורת עבירות מע"מ בשתי חברות שונות בניהולו במשך כשנתיים, כמו כן ביהמ"ש הטיל עליו בנוסף 14 חודשי מאסר על תנאי והתחייבות כספית על סך 100,000 שקל
כפיר אדר |  1
בית משפט (צילום freepik)
16 חודשי מאסר בפועל וקנס בסך 50,000 שקל הוטלו על חיים מרסיאנו, תושב אשדוד, בגין שורת עבירות מע"מ שביצע על פני תקופה של כשנתיים בשתי חברות שונות בהן שימש כמנהל.
השופט יהודה ליבליין מבית משפט השלום באשדוד הטיל עליו בנוסף 14 חודשי מאסר על תנאי והתחייבות כספית על סך 100,000 שקל. כתב האישום הוגש ונוהל על ידי עורכת הדין מרסל סבח מהמחלקה המשפטית מע"מ אשדוד, בעקבות תיקי חקר של מע"מ אשדוד.
מכתב האישום עולה כי בין השנים 2014-2012 שימש מרסיאנו כמנהלן בפועל של חברת "אתן מ.ח השקעות בע"מ" העוסקת בתחום היזמות והבנייה, וחברת "טשקנט אחזקות בע"מ" העוסקת בתחום מכירה קמעונאית.
למרסיאנו יוחס בכתב האישום אי הגשת דו"ח במועד, הוצאת חשבוניות מס שלא דווחו ולא שולם המס בגינן, אי ניהול ספרים כדין, וניכוי מס תשומות שלא כדין מ-5 דו"חות תקופתיים שהוגשו, זאת במטרה להתחמק מתשלום מס. מרסיאנו הורשע על פי הודאתו בכל האישומים. סכום המס הכולל שנגרע מהקופה הציבורית בשל העבירות שבוצעו עומד על 1,260,000 שקל, ועל אף חלוף הזמן מאז ביצוע העבירות ועד היום, לא הוסר המחדל.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    קודם כל שיחזיר את הכסף!!!
    אחד העם 10/2021/05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מאסר והרתעה הם בסדר , אבלמתבקש ש קודם כל שיחזיר את הכסף
    סגור