משפט
כך פעלה הכנופיה ששדדה מיליונים מחנויות תכשיטים במרכז הארץ
כנופית שודדים ישראלית שפעלה בגוש דן שדדה מיליוני שקלים מחנויות תכשיטים. אחרי חקירה ממושכת הם נעצרו, אך מתיעודים שעולים ניתן לדעת שהשיטה בה הם פעלו היא אכזרית במיוחד
כנופית שודדים ישראלית שפעלה בגוש דן שדדה מיליוני שקלים מחנויות תכשיטים, כך פורסם אמש (שני) בחדשות 12. אחרי חקירה ממושכת הם נעצרו, אך מתיעודים שעולים ניתן לדעת שהשיטה בה הם פעלו היא אכזרית במיוחד.
באחד התיעודים שהופץ ניתן לראות למשל את אחד מהשודים שעשתה הכנופיה, כאשר סוכן תכשיטים ישב בתוך רכבו כשאחד מחברי החוליה מנפץ בפטיש את חלון הנהג, מרסס בגז מדמיע את הסוכן, שולף אותו מהמכונית ומכה אותו. במקביל, שני חברי החוליה פורצים את האוטו באמצעות פטיש, שולפים מזוודה שבתוכה תכשיטים בשווי של מיליוני שקלים ונמלטים מהמקום על גבי קטנוע.
רפ"ק ערן דותן, מפקד היחידה המיוחדת ללוחמה בפשיעה במחוז תל אביב, סיפר: "הם היו חבורה שעבדה בצורה מסודרת ומאורגנת. לכל אחד בחבורה היה תפקיד. היינו צריכים לעבוד ואפילו לעבוד קשה. הפעלנו את כל האמצעים המיוחדים של משטרת ישראל, יחידות מיוחדות של משטרת ישראל, כדי להגיע לחבורה הזאת. זו חבורה שלא היה כל כך פשוט לעבוד עליה. הם מכירים מה זו עבודת משטרה".
מדובר בכנופיה שמשלבת בתוכה יהודים וערבים תושבי גוש דן. בתיעוד ממתחם הבורסה שברמת גן נראה אחד מחברי הכנופיה חוצה את הכביש עם המזוודה שבתוכה תכשיטים בשווי של מיליוני שקלים. חברי הכנופיה שעקבו אחריו מבעוד מועד חוטפים את המזוודה תוך כדי נסיעה ונעלמים מהמתחם תוך שניות בודדות.
מדובר בכנופיה שמשלבת בתוכה יהודים וערבים תושבי גוש דן. בתיעוד ממתחם הבורסה שברמת גן נראה אחד מחברי הכנופיה חוצה את הכביש עם המזוודה שבתוכה תכשיטים בשווי של מיליוני שקלים. חברי הכנופיה שעקבו אחריו מבעוד מועד חוטפים את המזוודה תוך כדי נסיעה ונעלמים מהמתחם תוך שניות בודדות.
עוד ב-
סופו של דבר, בלשי וחוקרי היחידה ללוחמה בפשיעה של מרחב יפתח במשטרת מחוז ת"א הצליחו לשים את ידם על חברי הכנופיה. הם הובאו לחקירה במשטרת תל אביב, שם החוקרים עימתו אותם הם הסרטונים, אך חברי הכנופיה טענו בפה מלא: "זה לא אנחנו. חפשו את העבריינים האמיתיים". פני שבועיים הוגש כתב אישום חמור כנגד חברי החוליה והפרקליטות ביקשה לעצור אותם עד תום ההליכים המשפטיים נגדם בטענה שמדובר באנשים שמסוכנים מאוד לציבור.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(4):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.תיתעוררו,מערכת המשפט. 08/2022/02הגב לתגובה זו0 0דיי לחמם את הכיסא רק.תתחילו להעניש,סגור
-
3.ככה זה אצל הערסים ערבים הם אחים...ערבים ויהודים... 08/2022/02הגב לתגובה זו0 0ככה הם מוכרים לילדנו סמים וחרא וככה הם קונים נשק גנוב מצהל ערסים הם מחבלים נטו.סגור
-
2.נוכליםשלמה 08/2022/02הגב לתגובה זו0 0כל עוד המדינה נותנת לכסף ערך עליון יהיו דברים כאלה, בימינו כסף שווה יותר מכל האנשים במדינהסגור
-
1.חיותחאלד 08/2022/02הגב לתגובה זו0 020 שנה לא בפנים מינימוםסגור



