בארץ
מנכ"ל waze: נתוני הפקקים בישראל חסרי תקדים
מנכ"ל אפליקציית הניווט הפופולרית התראיין וחשף ממצאים מדאיגים על מצב הכבישים בישראל
פקקי התנועה בישראל מהווים אתגר תחבורתי משמעותי, במיוחד במרכז הארץ. העומסים ניכרים בעיקר בבוקר ובערב, וכוללים את הערים הגדולות כמו תל אביב, ירושלים, חיפה ובאר שבע. כ-2 מיליון ישראלים נוסעים מדי יום לעבודה בעיר אחרת, ורק בגוש דן מדובר על יותר מחצי מיליון איש שנתקעים באותם כבישים צפופים כל בוקר.
בראיון שערך לאתר גלובס מנכ"ל waze, אפליקציית הניווט המנטרת את הפעילות של מרבית המכוניות בארץ, גיא ברקוביץ', הוא חשף כמה נתונים בנושא: "נחנו רואים בבירור מגמת ירידה של 10% במהירות הנסיעה בכבישים בשנה וחצי האחרונות. 10% זה המון. פקקי הבוקר גם נמתחים על פני יותר שעות בהשוואה לעבר. מהירות הנסיעה בדרך שבין תל אביב לראשון לציון ירדה ב־3.5% בשבועיים שלפני פסח בהשוואה לאותה התקופה ב־2024 וב־13% בהשוואה לספטמבר 2023".
עוד הוא אמר: "הנהגים בישראל נאלצים לעבור יותר דרך צמתים מורכבים, כלומר, כאלה שמייצרים גלי הדף של פקקים. כמחצית מהנסיעות בישראל כרוכות בהתמודדות עם צמתים כאלה, לעומת כ־30% בממוצע בעולם".
עוד ב-
ע"פ משרד התחבורה, הגורמים עיקריים לפקקים בישראל הם תלות גבוהה ברכב פרטי, צפיפות אוכלוסין גבוהה במרכז ותשתיות תחבורה שלא התעדכנו בקצב הגידול.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.ושוב שרת התחבורה מוכיחה...ראובן 06/2025/13הגב לתגובה זו0 0העיקר שמשפיענים תמורת שכר יפה מספרים לנו ש80% מהישראלים נוסעים חינם בתחבורה ציבוריתסגור
-
1.וזוהי רק ההתחלה להלה להלהלהלהלהלה (ל"ת)לכו לזיבי 05/2025/02הגב לתגובה זו0 0סגור



