בארץ

דחס נוסעים לתא המטען עבור 400 שקלים: זה הסוף הטרגי

פרקליטות מחוז ירושלים הגישה כתב אישום חמור נגד תושב העיר, שדחס שלושה שוהים בלתי חוקיים לתא המטען של רכב שהורד מהכביש. לאחר שנעצר במחסום, הוא פתח במנוסה פרועה שהסתיימה במוות
זירת הפיגוע בכביש 1 (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג)
כתב אישום חמור הוגש היום (רביעי), על ידי פרקליטות מחוז ירושלים נגד מוחמד חליסי, תושב העיר, המואשם כי גרם למותם של שני פלסטינים שאותם ניסה להבריח לתוך שטחי ישראל. על פי כתב האישום, חליסי קשר קשר להסעת שלושה שוהים בלתי חוקיים בעבור בצע כסף של 400 שקלים בלבד, כשהוא דוחס אותם לתוך תא המטען. המעשה בוצע בשעה שהנאשם נטול רישיון נהיגה ונוהג ברכב שהורד מהכביש.
התקרית, שהתרחשה ב-9 באוגוסט, החלה להסתבך כאשר חליסי הגיע למחסום. מאבטח במקום הורה לו לפתוח את תא המטען לצורך בדיקה, אך במקום להישמע להוראות חליסי פתח במנוסה. הוא דהר בפראות לכיוון כביש 1, זגזג בין הנתיבים, ואיבד שליטה עד שהתנגש בעוצמה במעקה הבטיחות וברכב חולף.
מעוצמת ההתנגשות, מכסה תא המטען נפתח לרווחה ושלושת הנוסעים הועפו החוצה אל עבר הכביש והוואדי הסמוך. התוצאה הייתה טרגית, שניים מהם מצאו את מותם במקום, בעוד הנוסע השלישי נפצע קשה ופונה לסדרת ניתוחים מורכבים, נהג הרכב המעורב נפצע קל.
מיד לאחר התאונה, ובמקום להגיש עזרה או להזעיק את כוחות ההצלה, בחר הנאשם להימלט רגלית מהזירה תוך שהוא מפקיר את הפצועים לדמם. הוא אותר ונעצר רק למחרת על ידי המשטרה. כעת עומד חליסי בפני שורת אישומים קשים, ביניהם המתה בקלות דעת, הפקרה, חבלה חמורה והסעה שלא כדין.
הטרגדיה הקשה ממחישה פעם נוספת את המחיר הקטלני של תעשיית הברחת השוהים הבלתי חוקיים, שבה חיי אדם הופכים להימור מסוכן תמורת חופן שקלים. השילוב של נהיגה פראית נטולת רישיון, שימוש ברכב פסול והאטימות המוסרית שבהפקרת פצועים מאחור, מציירים תמונה עגומה של זלזול מוחלט בחוק ובחיי אדם. כעת, משהוגש כתב האישום החמור, עובר הכדור לבית המשפט שיידרש למצות את הדין עם מי שהפך נסיעה עבריינית למלכודת מוות אכזרית.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה