בארץ
רני רהב מציין 40 שנה: "קורא לכולכם להרים איתי שמפניה"
איש היח"צ וקונסול הכבוד של איי מרשל מציין 40 שנה לעצמאות הרפובליקה בציוץ חגיגי ונרגש. איך נראים היחסים בין שתי המדינות לאורך השנים, ומה מניע את כלכלת האיים הייחודית?
אזרחי ישראל היקרים, היום, ה-21 באוקטובר, אנו מציינים 40 שנה בדיוק (מאז 1986!) לעצמאותה המלאה של הרפובליקה המופלאה של איי מרשל, מדינת האיים הקסומה והיפהפייה שבלב האוקיינוס השקט! 🌊 כקונסול הכבוד של הרפובליקה בישראל, הקשר שלי עם גן העדן הזה הוא עמוק, מחייב ומלא באהבה. אני גאה לייצג אותם יום-יום, שעה - שעה, ולקשור בין שתי המדינות הנהדרות שלנו מלב המזרח התיכון ועד למים הצלולים של האוקיינוס השקט. אני מבקש לנצל את ההזדמנות החגיגית הזו כדי להביע את הערכתנו העמוקה לאחת מידידותיה הגדולות והנאמנות ביותר של מדינת ישראל. איי מרשל מוכיחה פעם אחר פעם את מחויבותה הבלתי מתפשרת לברית בין שתי המדינות, ועומדת לצידנו באומץ ובאופן עקבי בזירה הבינלאומית ובמוסדות האו”ם. זוהי שותפות אסטרטגית המבוססת על ערכים דמוקרטיים, כבוד הדדי וחברות אמת. 🇮🇱🇲🇭 אני קורא לכולכם להרים איתי כוסית של קפה איכותי (או שמפניה קרה, כמו שצריך! 🥂) ולאחל מזל טוב ענק לתושבי איי מרשל היקרים, ובראש ובראשונה לנשיאת הרפובליקה, ד”ר הילדה היינה, אשר מובילה את המדינה בעוצמה, במנהיגות שקטה ועמידה גאה בקהילה הבינלאומית. נמשיך לפעול יחד להעמקת הקשרים הדיפלומטיים והכלכליים בין העמים גם בשנים הבאות. לחיים של שגשוג, שלום, ידידות אמת ושיתופי פעולה פורחים לעד! ✨ שלכם באהבה גדולה ובגאווה קונסולרית אינסופית, רני רהב קונסול הכבוד של רפובליקת איי מרשל בישראל (ישראל היום/ צילום: GettyImages / עורך ראשי: עמר לחמנוביץ)
— ran rahav (@RahavRan) October 21, 2026
יתר על כן, הקשר החם שעליו מדבר רהב נשען על היסטוריה ארוכה של שיתופי פעולה מאז כוננו היחסים הרשמיים ב-1987. לאורך השנים, העניקה ישראל סיוע טכנולוגי וחקלאי לאיים, שכלל מתקני התפלת מים, פרויקטים לגידול עופות ומשלחות רפואיות של מומחי עיניים ב-2010.
עוד ב-
הכתבות החמות
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה



