בארץ
שי אלון ללפיד: "אתה ממשיך לעשות הכל כדי להחליש את הרוח בעם"
ממשלת ישראל העבירה היום את התקציב והחשש שהוא לא יעבור הוסר. לאחר הביקורת של ראש האופוזיציה יאיר לפיד, ראש מועצת בית אל הגיב לו בחריפות
ראש המועצה המקומית בית אל, שי אלון, בירך היום (שלישי) את ממשלת ישראל על העברת התקציב, שמיועד לאפשר בין היתר, את מיגון יישובו, אשר ממוקם במרחק 2 קילומטרים מרמאללה ותוקף את דרישת לפיד לסגור משרדי ממשלה.
כזכור, ראש המועצה המקומית בית אל שי אלון, ממתין לדבריו חודשים ארוכים לתקציב, שיאפשר למגן את היישוב שנמצא במובלעת של כפרים ערביים עוינים וממוקם במרחק 2 קילומטרים בלבד מרמאללה.
בפתח דבריו אמר ראש המועצה: "אני מודה לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' שלא נכנע ללחצים פוליטיים ותקשורתיים פופוליסטיים, וכן לשר גנץ שלא נכנע לסיסמאות פופוליסטיות מנותקות המציאות שמשמיעים 'הביטחוניסט הגדול' מר יאיר לפיד שממשיך את קמפיין השנאה בכל הכוח".
בנוסף, אמר אלון: "אני שמח שהשר גנץ התעשת ברגע האחרון ומנע את ההשלכות הביטחונית הרות האסון שעלולות היו לקרות בגין אי העברת התקציב ליישובי יו"ש. מספיק לזכור שמטרים בודדים מאיתנו ניצב מחנה הפליטים ג'ילזון שנשלט על ידי התנזים אשר הרגו קצין פת"ח בריב פנימי כמו במערב הפרוע ובגזרה שלנו חוסלו בזמן האחרון עשרות מחבלים באירועי פח"ע שונים. כדי להגן ולשמור על חיי התושבים, נאלצתי להוציא בלית ברירה 4 מיליון שקלים על צרכי הגנה, מיגון וביצורים, על אף שכמועצה קטנה היה מדובר בהוצאה כספית עצומה, אבל זה פתרון פלסטר שרחוק מלענות על הצרכים הביטחוניים שישמרו על חיי התושבים, כשעכשיו בעזרת השם נוכל סופסוף להתחיל בעבודות הגנה, שמירה וביצורים עבור היישוב".
אלון התייחס לדברים שפרסם הבוקר יו"ר האופוזיציה לפיד, שציין כי "בזמן שישנתם הממשלה העבירה את התקציב עם הכספים הקואליציוניים, השאירו את המשרדים המיותרים, עשו את הפוליטיקה הכי קטנה ועלובה במקום להזיז את כל הכסף ללוחמים, למפונים ולעסקים שקורסים".
בתגובה, ציין אלון: "אדון לפיד, על איזו שינה אזרחים שישנים בלילה אתה בדיוק מדבר? יישובי יהודה ושומרון ריקים מגברים שלא ישנים בלילות ומקריבים את חייהם כדי שאתה תוכל לישון בבית הנוח שלך ולהמשיך להחליש את רוח העם, ולעשות פוליטיקה קטנה על חשבון תושבי ישראל".
"כל כך הרבה דברים מדהימים קורים במדינה, אנשי אחים לנשק לצד ציבור המתיישבים המופלא שנלחמים כתף על כתף, חיבור של המגזר החרדי שמתגייס לצה"ל ונמצא בכל מקום בגבולות כדי לפנק את החיילים, ומה אתה עושה? עוסק מסביב לשעון בניסיונות לפגוע ברוח של עם ישראל בתקופת מלחמה. התרגלת כיו"ר אופוזיציה ליהנות משכר ותנאים מופלגים כדי להעביר את רוב הזמן שלך בטיולים בעולם ובהפצת שנאה בעם ישראל. האם עשית עד היום חשבון נפש איש על כל שקראת למהלל השאהידים סיעד אלחרומי 'לוחם שנפל בתפקידו', אתה שנתת לנסראללה על מגש של כסף שטחים בגודל גוש דן בטענה ש'זה יגביר את ביטחון ישראל' ובמו ידיך פגעת אנושות בביטחון ישראל? הרי אתה יודע שהכספים המוחלט של הכספים מוקצה למלחמה ולפעילות אזרחית למען הלחימה כמו השירות הלאומי אזרחי, ותוכניות לחיזוק החוסן בעורף, אבל במקום להירתם ולעזור אתה ממשיך לעשות הכל כדי להחליש את הרוח בעם ולהחליש את הרוח של חיילי צה"ל לקול צהלת האויבים שלנו". הוסיף.
על הדרישה של לפיד לסגור את משרד התפוצות בראשות השר שיקלי, משרד ירושלים ומסורת בראשות השר פורוש, משרד מורשת של השר עמיחי אליהו ושל שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות של סטרוק, אמר אלון: "לתפוס את הראש כדי להאמין, מר לפיד שהתמכר לתפקידו כיו"ר אופוזיציה הנצחי, סמל שלטון שמזכה אותו בשלל מנעמים והטבות שעולות על התנאים של שר הביטחון. תפקיד שמאפשר לישון היטב בצהריים ובלילה ומנגד מצריך ממנו אפס אחריות לעם ישראל. אותו לפיד שבמסגרת תפקידו זכאי על פי חוק ל- 10 ימי שהייה בחו"ל בשנה, מה שלא מפריע לו למצוא את הדרך לשרוף מאות ימי שהייה מצטברים בחו"ל ולטייל בעולם - הכל על חשבון הקופה הציבורית".
"אותו לפיד שחרד כל כך למספר משרדי הממשלה" מוסיף אלון, "ציין לאורך כל שנותיו המיותרות בפוליטיקה הישראלית שברגע שיהיה בממשלה ידאג לצמצם את מספר המשרדים ל-18. ומה קרה במציאות? מיד עם הקמת ממשלת השיסוי הפך לחבר בקואליציה של 61 חברי כנסת עם 28 משרדי ממשלה ומתח באופן חסר תקדים ועד הקצה את החוק הנורווגי לדחיפה של סגני שרים".
עוד אמר: "קל להבין מדוע לפיד מייתר בדבריו את משרד התפוצות של השר שיקלי ועוד בתקופת מלחמה, שהרי זהו אותו לפיד שבכנס הפך את האנטישמיות לכל פשע שנאה ואם כך מדוע צריך לחזק את הרוח העם והקשר עם התפוצות? אותו לפיד שכשר חוץ העביר ביקורת פומבית בתדרוך מול כתבים זרים על אופן הנסיגה האמריקאית מאפגניסטן, הפיגוע הדיפלומטי הגדול בתולדות מדינת ישראל, אבל אל דאגה השר שיקלי הרבה יותר שקול ממך. ניתן גם להבין מדוע משרד המורשת מיותר עבור מי שהשווה את האנטישמיות לפשעי שביטל בהבל פיו כל קשר בין יום הכיפורים למקורות והפגין בורות מרשימה הנוגע למספר האבות בתנ"ך, ובוודאי שמובן מדוע עבור מי שקבע בבורותו כי שכונת הר נוף ממוקמת מעבר לקו הירוק, אין צורך בחיזוק המורשת".
עוד ב-
לסיום, אמר: "גם בנוגע למשרד ההתיישבות והתשתיות אפשר להבין את התנגדותו של לפיד שמעיד שוב ושוב עד כמה הוא מנותק מהמקורות ומהקשר ההיסטורי של עם ישראל לארץ ישראל. הרי מבחינתו ניתן לתת במתנה גמורה לאויבינו גם 90 אחוזים מחבלי מולדתו של העם היהודי, שהרי מבחינת 'מר ביטחון' נחלה בעיניו אינה שונה מכל דבר סחיר אחר שמצוי בעולם וניתן לקנות בו שקט מדומה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.אין סינכרון בן המוח לפה. (ל"ת)*****מסתערב 11/2023/29הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.וזה מה שיקרה בסוף .מדינה אחת ל 2 עמיםהבורר 11/2023/28הגב לתגובה זו0 1אחלה .סגור



