תקשורת ומדיה

דרמה בערוץ 14: בכירה ברשות השניה הודיעה על התפטרותה בשידור חי

ארבעה חודשים לאחר שמינויה הוקפא על ידי בג"ץ, הודיעה ד"ר יפעת בן חי שגב כי היא מחזירה את התפקיד לשר התקשורת. במונולוג חריף תקפה את התנהלות מערכת המשפט.

הפטריוטים (צילום מסך ערוץ 14)
הסאגה הסוערת סביב צמרת הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו מגיעה לסיומה: ארבעה חודשים לאחר שבית המשפט העליון הקפיא את מינויה בעקבות עתירות שטענו למינוי פוליטי, הודיעה ד"ר יפעת בן חי שגב כי החזירה את המינוי לשר התקשורת. ההודעה הדרמטית נמסרה בשידור חי במהלך התוכנית "הפטריוטים".
בן חי שגב מתחה ביקורת חריפה על התנהלות בג"ץ, אשר טרם הכריע בעניינה ובחר להשיב לפעילות את המועצה שמונתה על ידי הממשלה הקודמת. היא הדגישה כי כשירותה המקצועית לתפקיד לא הוטלה בספק על ידי אף גורם, אך בפועל נוצר לטענתה דפוס שבו כל צעד של הממשלה נבלם באופן אוטומטי.
"יש גבול לכמה שאפשר לשתוק. לא הגעתי לתפקיד בשביל הכיסא אלא מתוך שליחות ציבורית", אמרה בשידור. "אנחנו חיים באקלים שבו כל אקט ממשלתי נתקל בתגובה פבלובית מיידית ונבלם. זו סיטואציה מעוותת שאסור לנרמל אותה, ושתיקה מצידי פירושה שותפות", הוסיפה.
החלטתה של בן חי שגב להשיב את המינוי נובעת, לדבריה, מתוך סירוב להעניק לגיטימציה למצב שבו החלטות דרג נבחר נתקעות ללא הכרעה בערכאות המשפטיות.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה