תקשורת ומדיה

רני רהב: ממשלת אחדות לאומית, אבל בלי בנימין נתניהו

בעקבות דיווח על האפשרות שהנשיא יצחק הרצוג יפעל להקמת ממשלת אחדות בין גדי איזנקוט לבנימין נתניהו לאחר הבחירות, היחצ"ן רני רהב יוצא נגד ראש הממשלה ומציג שורה של טענות נגדו

מערכת ice |  3
רני רהב, בנימין נתניהו (צילום פלאש 90/ נעם ריבקין פנטון, חיים גולדברג)
האם ישראל בדרך לממשלת אחדות אחרי הבחירות? על רקע הדיווח של ynet, שלפיו נשיא המדינה יצחק הרצוג אמר כי יעשה כל שביכולתו כדי למנוע בחירות חוזרות, וכי הועלתה בפני גוש ממשלת השינוי האפשרות להקמת ממשלת אחדות בין גדי איזנקוט לבנימין נתניהו ביום שלאחר הבחירות, היחצ"ן רני רהב מבהיר היכן הוא עומד. בפוסט שפרסם ברשת X, קרא רהב להקים ממשלת אחדות לאומית, אך הציב תנאי ברור: נתניהו לא יהיה חלק ממנה.
"אדוני הנשיא, רצונך רצון העם! ממשלת אחדות לאומית, אבל בלי בנימין נתניהו!!!", כתב רהב, לפני שפירט את הסיבות שבגללן, לשיטתו, ראש הממשלה אינו צריך להמשיך בתפקידו במסגרת ממשלה כזו.
רהב מנה 12 טענות נגד נתניהו, ובהן אחריותו למתקפת 7 באוקטובר, להעברת הכספים מקטאר לחמאס ולפילוג בחברה הישראלית. הוא גם מתח ביקורת על התנהלותו של ראש הממשלה מול מערכת המשפט, התנגדותו להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי 7 באוקטובר והפרשה המכונה "קטארגייט", שנקשרה ליועצים בסביבת לשכת ראש הממשלה.
בהמשך התייחס רהב גם לסוגיות הפוליטיות והביטחוניות שמלוות את כהונתו של נתניהו. בין היתר, הוא האשים אותו בהענקת הטבות לציבור החרדי על חשבון הציבור הרחב, בקידום חוק הפטור מגיוס ובשילוב מפלגות חרדיות המתנגדות, לדבריו, לציונות ולקווי היסוד של המדינה בקואליציה. הוא אף מתח ביקורת על כך שחלק משרי הממשלה לא שירתו בצה"ל, ועל התנהלות הממשלה בזירות עזה, איראן ולבנון.
 
אחת הטענות החריפות ביותר בפוסט נגעה לסוגיית החטופים. רהב האשים את נתניהו באחריות להפקרתם למוות, ובכך הצטרף לביקורת שהושמעה נגד ראש הממשלה סביב אופן ניהול המלחמה והמאמצים להשבת החטופים.
לצד המתקפה, רהב הבהיר כי הוא אינו שולל את הליכוד כמפלגה. "אז כבוד הנשיא, הליכוד מפלגה ראויה וטובה, אך בלעדיו!", סיכם, תוך הבחנה בין המפלגה עצמה לבין העומד בראשה.
זו אינה הפעם הראשונה שבה רהב מבקר בפומבי את נתניהו ואת התנהלות הממשלה. לאורך השנים האחרונות הוא התבטא בנוגע לפילוג בחברה הישראלית, למאבק סביב הרפורמה המשפטית וליחסים בין הדרג הפוליטי למערכת המשפט. בתקופות של מחאה ציבורית הוא קרא לנתניהו לגלות ממלכתיות ולפעול לאיחוד השורות.
עם זאת, עמדותיו של רהב כלפי ראש הממשלה אינן חד-ממדיות. לצד הביקורת הפוליטית, הוא הביע בעבר הערכה אישית לנתניהו, תיאר אותו כאדם חכם ופטריוט ושיבח את תרומתו לביטחון ישראל ולכלכלתה. רהב גם יצא להגנת בני משפחת נתניהו מפני מה שכינה מתקפות אישיות פרועות בתקשורת.
לאחרונה תקף רהב פעם נוספת את ראש הממשלה בעקבות תגובתו להתבטאות מעוררת מחלוקת של חבר הכנסת יאסר חוג'יראת ממפלגת רע"ם. באותו מקרה הזהיר רהב מפני שימוש בתרחישים פוליטיים כדי לעורר חשש בציבור, ופנה לנתניהו במילים: "תפסיק להפחיד את עם ישראל, זה נמאס על כולנו".
כעת, על רקע הדיווח על האפשרות לממשלת אחדות לאחר הבחירות, רהב מציב עמדה ברורה: הוא תומך ברעיון של ממשלה רחבה, אך מבחינתו, הקמתה צריכה להיעשות ללא נתניהו בראשה או כחלק ממנה.
 
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    ארץ זבת חלב ודבש
    פראיירים שימושיים 10/2026/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    (מדינת גן עדן לפושעים. לא צריך משטרה ובתי המשפט אלא רק ממשלה של נאשמים ועבריינים) למי אכפת מוועדת החקירה 7.10 !!! מסקנות ועדת מירון והצוללות עי אשר גרוניס - מסמך דוח ביניים שמאשים את ביבי ונבחרי הציבור בפגיעה בביטחון המדינה - ועולם כמנהגו נוהג במדינת קן הקוקיה.
    סגור
  • 2.
    רהב
    ליכודניק 10/2026/13
    הגב לתגובה זו
    1 1
    מי אתה בכלל מר רני רהב ? לא סופרים אותך ,מכוער ,טיפש,טמבל
    סגור
  • 1.
    רני רהב מי אתה ?
    אני 10/2026/13
    הגב לתגובה זו
    1 1
    ביבי היה וביבי ישאר גם אם זה משאת נפשכם לא היצלחתם להוריד אותו בקמפיינים —בתפירת תיקים —בבגידות —האשמות שווא —בסרבנות העם רוצה ואוהב את ביבי ולא רק מיזרחים —-אנשים אחרים שהם רוב העם !!!!!!!!!
    סגור