תקשורת ומדיה

רביב דרוקר על עמית סגל: "לרוב הדיקטטורים יש כזה"

מגיש חדשות 13 התייחס בשידור להתכתבויות לכאורה בין יונתן אוריך לפרשן חדשות 12, מתח ביקורת על הקרבה ביניהם והשווה את סגל לעיתונאי המצרי שהיה מקורב לנשיא גמאל עבד אל נאצר

מערכת ice |  3
רביב דרוקר, עמית סגל (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, משה שי)
סערת ההתכתבויות לכאורה בין יונתן אוריך, יועצו הקרוב של ראש הממשלה בנימין נתניהו, לבין עמית סגל, הפרשן הפוליטי הבכיר של חדשות 12, ממשיכה לעורר תגובות בעולם התקשורת. כעת, גם מגיש חדשות 13 רביב דרוקר הצטרף לדיון, ובשידור מתח ביקורת חריפה על מערכת היחסים שנחשפה לכאורה בין השניים ועל משמעותה מבחינת האתיקה העיתונאית.
דרוקר התייחס לדבריו של סגל בנוגע לפרשה והציג אותם באופן ביקורתי ולעגני. "הנה כתב ההגנה של עמית סגל על הייעוץ והקרבה המטורפים שנחשפו בינו לבין יונתן אוריך בנוגע לקמפיין של נתניהו", אמר המגיש, לפני שפירט את מה שלדבריו עומד בבסיס טענותיו של הפרשן.
דרוקר מנה שלוש טענות שאותן ייחס לקו ההגנה של סגל: "אחד: כולם עושים את זה, שתיים: זה טנגו עדין שעוזר לי לקבל סקופים, שלוש: אם תמשיכו לדבר על זה תיכנסו לכלא". לאחר מכן הציג את תשובתו שלו לטענות הללו, תוך שהוא מטיל ספק בלגיטימיות של הקרבה בין עיתונאי לבין גורמים פוליטיים שעליהם הוא מסקר.
"ולהלן כתב התשובה", המשיך דרוקר. "אחד: לא כולם עושים את זה, למעשה אף עיתונאי ראוי לשמו לא עושה את זה, וב-33 שנים של קריירה מעולם לא התקרבתי למה שסגל טוען שהוא כל הזמן עושה".
בהמשך התייחס דרוקר לטענה שלפיה קשרים מהסוג הזה עשויים לסייע לעיתונאי להשיג מידע בלעדי. "שתיים: אתה אכן מקבל בגלל זה ידיעות זהב, גם מוחמד הייכל, כתב החצר של נאצר, קיבל", אמר.
ההשוואה של דרוקר מתייחסת למוחמד חסנין הייכל, מהעיתונאים המשפיעים במצרים ובעולם הערבי בתקופתו. הייכל היה מקורב לנשיא מצרים גמאל עבד אל נאצר, שימש איש סודו ויועצו. במשך שנים רבות כיהן כעורך הראשי של העיתון המצרי "אל-אהראם". באמצעות ההשוואה ביקש דרוקר להדגיש את המתח שבין קרבה לשלטון לבין עצמאות עיתונאית.
"גם לפוטין יש אחד כזה", הוסיף דרוקר, בהתייחסו לעיתונאים המקורבים למנהיגים פוליטיים. "לרוב הדיקטטורים יש, רק שהם לא באמת עיתונאים", סיכם.
דרוקר התייחס גם לטענה שלפיה פרסום ההתכתבויות עלול להוביל להליכים משפטיים נגד מי שעוסקים בפרשה. "שלוש: אף אחד לא ייכנס לכלא. העניין הציבורי גובר פה על הפגיעה בפרטיותו של הנאשם בפלילים ובפרשות חמורות", אמר, והוסיף: "אלא אם כן כמובן נתניהו ינצח עוד שבועיים".
 
רשת 13
את דבריו חתם בעקיצה נוספת כלפי סגל: "אמרו מעתה, סגל עובד קשה לא בשביל סקופים, אלא כדי להכניס את מבקריו לכלא".
דבריו של דרוקר מצטרפים לדיון הציבורי סביב גבולות הקשר בין עיתונאים לפוליטיקאים, והאיזון שבין השגת מידע עיתונאי לבין שמירה על עצמאות מקצועית. בשלב זה, הדברים שהשמיע דרוקר הם ביקורת ופרשנות שלו לפרשה.
 
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    דרוקר פעם חשבו שאתה חכם...
    יהודה קפלן 10/2026/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מסתבר שתמיד היית טיפש גמור.
    סגור
  • 1.
    אין גבול לצביעות השמאל ????? (ל"ת)
    חחח 10/2026/13
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • מסכים לגמרי. (ל"ת)
    יהודה קפלן 10/2026/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור