תקרית אלימה ומכוערת נרשמה הבוקר (שלישי) בשידור חי במהלך שידורי יום הבחירות: כתבת חדשות 14, גל טובי, הותקפה והוטרדה בעת שדיווחה משכונת דניה בחיפה - השכונה שבה היא עצמה מתגוררת.
"האמת שהבוקר הזה התחיל בהתרגשות ואני לא אשקר אני על סף דמעות בעיניים", שיתפה טובי במהלך השידור כשהיא נסערת. "ניגש אליי אדם והתחיל להטריד אותי, לגעת בי עם דברים, לצעוק עליי שרואים אנשים ברקע - אני לגמרי במרחב הציבורי, נמצאת בשכונה שבה אני גרה".
כתבת חדשות 14 גל טובי הותקפה במהלך השידור בשכונת דניה בחיפה: "סף דמעות בעיניים. ניגש אליי אדם והתחיל להטריד אותי, לצעוק עליי שרואים אנשים ברקע - אני לגמרי במרחב הציבורי, נמצאת בשכונה שבה אני גרה" עוד הוסיפה כי אותו אדם התחיל "להציק ולהטריד" אותה בגלל המיקרופון של ערוץ 14: "יש כאן אנשים טובים שעוזרים לי ומגנים אליי. זו התנכלות רק כי זה ערוץ 14. אנחנו לא מפחדים, אני לא מפחדת יותר"
לטענתה של טובי, ההתנכלות התרחשה אך ורק בשל זיהויו של כלי התקשורת שבו היא עובדת: "יש כאן אנשים טובים שעוזרים לי ומגנים עליי. זו התנכלות רק כי זה ערוץ 14. אנחנו לא מפחדים, אני לא מפחדת יותר".
טובי, שעבורה לא מדובר בפעם הראשונה שבה היא מתמודדת עם תקיפה במהלך עבודה עיתונאית בשטח, הבהירה כי לא ציפתה לחוות אירוע כזה דווקא ביום הבחירות, וחתמה: "אנחנו נעבור את זה ונמשיך להביא לכם את הקולות מהשטח. לא נתייחס לאנשים כאלו, לא כולם כאלו כאן".
האירוע עורר סערה מיידית באולפן ערוץ 14, והמגישה טל מאיר הגיבה לדברים במתקפה חריפה וישירה נגד ראשי מחנה השמאל: "מדובר במיעוט אלים שמנסה לאורך שנים למנוע מכתבי ערוץ 14 לשדר.
הם מקבלים רוח גבית מיאיר גולן, שאומר שהוא יסגור את ערוץ 14, וזה נותן להם את המוטיבציה להעז ולפגוע בנו. יש לזה גב אדיר מצד מנהיגי מחנה השמאל, וזה רק הפרומו לקראת מה שיקרה כאן יום אחרי הבחירות אם מחנה השמאל ינצח".
התקרית בחיפה מצטרפת לשורה ארוכה ומדאיגה של מקרי אלימות, תקיפות והטרדות שחוו כתבי ערוץ 14 (וערוץ 20 לשעבר) בשנים האחרונות. במרץ 2023 הותקפה הכתבת שיראל ללום-נהיר סמוך לביתה בכפר סבא בעת שהייתה בהיריון מתקדם בידי פעיל המחאה איציק מדינה, נגדו הוגש כתב אישום.
כתב השטח עתי שלו הותקף ונדחף בידי מפגינים במספר מוקדים ברחבי הארץ, בהם תחנות הרכבת השלום ובנימינה וסמוך למשכן הכנסת, בעוד הכתבים מילן עמר וישי אלמקייס ספגו יריקות, חסימות מצלמה, קריאות גנאי ואף ניסיונות דריסה במהלך סיקור הפגנות. עוד קודם לכן, ביוני 2021, הותקף הכתב אברהם בלוך באלימות קשה בידי מפגינים ערבים בירושלים.
יש לציין כי האלימות נגד צוותי עיתונות בישראל אינה מוגבלת לערוץ מסוים ופגעה בעיתונאים מכלל כלי התקשורת. במהלך אירועי "שומר החומות" במאי 2021, כתב כאן 11 יואב זהבי והצלם רוליק נוביצקי הותקפו באלימות קשה בשכונת התקווה בתל אביב בידי פעילי ימין ששברו את ציודם ופצעו את הצלם בקסדת אופנוע.
באותם ימים הותקפה אילה חסון וצוות חדשות 13 באבנים בלוד, כתב ynet אסף קמר הוכה ורכבו הושחת בבת ים, ורכביהם של כתבי חדשות 13 ברוך קרא ומאור צור הותקפו ברמלה ובלוד.
בנוסף, כתבי חדשות 12 אמנון אברמוביץ' וגיא פלג נאלצו לא פעם לחלץ את עצמם בליווי אבטחה ומשטרה מזירות הפגנה ומבית המשפט, משה נוסבאום נדחף בעבר בידי שוטר בשייח' ג'ראח, וכתב חברת החדשות גלעד שלמור נחסם בכוח וספג דחיפות ואיומים במהלך דיווח מהפגנת ימין מול בית המשפט העליון.