מינויים

הבכירה לשעבר של משפחת ספרא במהלך ענק: השיקה קרן חדשה

קרן הפרייבט אקוויטי דיוויד גרופ יוצאת לדרך עם הון משמעותי ורשימת יועצים נוצצת הכוללת את אלי גרונר ויוג'ין קנדל. המטרה: השקעה בחברות ישראליות בוגרות בתחומי התעשייה והביטחון
מערכת ice | 
סטלה כהן (צילום נתנאל טוביאס)
קרן הפרייבט אקוויטי החדשה "דיוויד גרופ" (DAVID GROUP) מכריזה היום באופן רשמי על יציאתה לדרך, לאחר שגייסה הון משמעותי טרם השקתה. 
הקרן, שמשרדיה הראשיים ממוקמים בהרצליה, מתמקדת בהשקעה ובהצמחת חברות ישראליות בוגרות או בעלות זיקה לישראל עם ראייה גלובלית. את הקרן הקימה השותפה המנהלת והמייסדת סטלה כהן, לשעבר דירקטורית בהפניקס ומנהלת השקעות בגופים כמו קבוצת J. Safra ו-CDPQ הקנדית. 
כהן מביאה עמה מעל 20 שנות ניסיון במיזוגים ורכישות (M&A) ובהשקעות PE בעולם. לצידה עומד היו"ר רענן איגוס, שותף לשעבר במשך 24 שנה בגולדמן זאקס, המביא ותק של 32 שנים בבנק וניסיון עשיר בהשקעות גלובליות. צוות המייסדים כולל גם את בר מור ולילה פרנקל.

רענן אגוס וסטלה כהן, צילום: נתנאל טוביאס
הקרן מאגדת ועדת ייעוץ אסטרטגית הכוללת מובילי עסקים בינלאומיים וישראליים , ובהם: מתיו בוטין (מייסד-שותף ב-Gallatin Point Capital) , אלי גרונר (לשעבר מנכ״ל משרד ראש הממשלה) , יוג'ין קנדל (יו״ר הבורסה לניירות ערך) , סינדי לוי (שותפה בכירה ב-McKinsey) , מייקל אולשן (מייסד O-Corp) ויוסי וייס (לשעבר מנכ״ל התעשייה האווירית).  
דיוויד גרופ הוקמה באופן ייחודי לניצול הזדמנויות בתחומי המצוינות של הכלכלה הישראלית, בדגש על תחומי ה-Non-Tech. הקרן תשקיע בעיקר בשירותים פיננסיים, ביטחון, תעשייה ושירותים עסקיים מבוססי טכנולוגיה, ותתמקד בחברות בעלות זיקה לישראל. בקיאות הקרן במערכת העסקית המקומית והבינלאומית הופכת אותה לשותפה מועדפת עבור חברות ישראליות בזירה הגלובלית. 
כהן מסרה כי תחום ה-Non-Tech בישראל נותר מאחור בהשוואה ל'אומת הסטארט-אפ', ועסקים רבים יכולים להפיק תועלת מהשקעות פרייבט אקוויטי כדי לצמוח ולהתרחב בינלאומית. איגוס הוסיף כי הם מאמינים בעתידה המזהיר של הכלכלה הישראלית, שהפגינה חוסן וצמיחה מרשימים גם בתקופות של משברים כלכליים, גיאופוליטיים ומלחמות.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה