מינויים
מנכ"ל ענקית הטכנולוגיה עזב אחרי 40 שנה: זו המחליפה שלו
אחרי שלוש שנים וחצי בתפקיד, מנכ"ל החברה הציבורית מסיים את כהונתו. מי שתיכנס לנעליו היא מנהלת ותיקה בקבוצה, שמסמנת כעת את היעדים החדשים והמסקרנים של החברה
קבוצת אמנת ניהול ומערכות הציגה את דוחותיה הכספיים למחצית הראשונה של שנת 2026, המצביעים על צמיחה בהכנסות. לצד פרסום התוצאות, הודיעה החברה על שינוי משמעותי בהנהלתה, ליאור לוי גילור, ותיקת הקבוצה ששימשה כמנכ"לית חטיבת הטכנולוגיה, תיכנס לתפקיד מנכ"לית הקבוצה ותחליף את שמואל אלפסי, המסיים כהונה של שלוש שנים וחצי.

צילום: פזית אסולין
הכנסות הקבוצה רשמו עלייה של כ-4% והסתכמו בכ-175 מיליון שקלים לעומת התקופה המקבילה אשתקד. עם זאת, הרווח מפעולות ירד ל-2.5 מיליון שקלים, והרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות עמד על כ-2 מיליון שקלים. בקופת החברה מזומנים והשקעות בסך 42.8 מיליון שקלים, וצבר ההזמנות המשיך לצמוח ועומד על כ-563 מיליון שקלים. לאחר פרסום הדוח, הכריזה אמנת על חלוקת דיבידנד של 2 מיליון שקלים לבעלי המניות.
מנוע הצמיחה המרכזי של החברה נותר מגזר המחשוב והתוכנה, שהיווה כ-68% מסך ההכנסות והניב רווח של 4.3 מיליון שקלים. זאת, הודות להרחבת הפעילות בתעשיות הביטחוניות והפיננסיות. במקביל, מגזר הייעוץ והלוגיסטיקה הציג אומנם צמיחה בהכנסות, אך עבר להפסד של 1.75 מיליון שקלים, בשל השקעות בתחומי הרובוטיקה, שנת מעבר במכרזי בריאות הנפש והוצאות בגין עסקאות שלא הבשילו.
עוד ב-
המנכ"לית הנכנסת, ליאור לוי גילור, הצהירה כי הקבוצה תתמקד בהמשך העמקת הפעילות במגזר הביטחוני, שילוב טכנולוגיות AI ורובוטיקה, וחיפוש אחר מנועי צמיחה חדשים לשיפור הרווחיות הכוללת. המנכ"ל היוצא, שמואל אלפסי, התגאה בעלייה של 93% ברווח התפעולי המצטבר בכהונתו והביע ביטחון בהמשך דרכה של החברה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



