נדל"ן ותשתיות

מהפכה בישראל: הכביש שיקצר משמעותית את זמני הנסיעה יצא לדרך

על פי התוכנית שאושרה היום, הכביש שמחבר את תושבי יהודה ושומרון למרכז הארץ צפוי לעבור מהפך משמעותי שיקל על התושבים ויחסוך זמן בנסיעה. הכביש שחוצה את השומרון יוכפל ויתן מענה רחב יותר לנוסעים
עבודות בכביש (צילום יוסי אלוני, פלאש 90)
המערך התחבורתי בישראל ממשיך להתרחב: התוכנית להרחבת כביש 465 אושרה היום עקרונית על ידי מועצת התכנון האחראית על אישור פרויקטים ובנייה ביהודה ושומרון ומועצות בנימין ויש"ע. 
על פי התוכנית, הכביש, המוכר גם בתור "כביש חוצה בנימין" שמתחיל בצומת גבעת כוח על כביש 44 סמוך לראש העין ואלעד - יוכפל ויוגדל. 
הכביש ממשיך לכיוון מזרח דרך אזור מחסום רנטיס ובית אריה, הוא עובר דרך צמתים נוספים במערב בנימין, כשקצהו המזרחי מתחבר לכביש 60 הסמוך לעפרה. כביש זה מהווה את אחד הצירים המרכזיים והאסטרטגיים המחבר את תושבי יהודה ושומרון למרכז הארץ. 
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' אמר: "מדובר בבשורה אדירה לכל תושבי בנימין. עוד אבן דרך משמעותית במהפכת הכבישים ביהודה ושומרון". 
ראש מועצת בנימין ישראל גנץ הוסיף ואמר: "המהלך הזה מהווה מסר ברור לרשות הפלשתינית. אנחנו שמים קץ לחלום המדינה הפלשתינית המעוות וההזוי באמצעות פיתוח ההתיישבות". גנץ הוסיף: "כביש חוצה בנימין יהפוך בשנים הקרובות לאוטוסטרדה שתחבר בין מרכז הארץ לבקעת הירדן, כך שניתן יהיה להגיע משוהם ומנתב"ג - לירושלים, במהירות ובבטיחות".
כזכור, חברת שפיר הנדסה אזרחית וימית נבחרה כזוכה במכרז למימון, הקמה, הפעלה ותחזוקה של הארכת כביש 6 צפונה, ממחלף סומך ועד לבית העמק. הפרויקט, כולל  סלילה של כ-22 ק"מ של כביש דו מסלולי תלת נתיבי, והקמה של שלושה מחלפים חדשים - אבליים, מכר ובית העמק. העבודות להקמת הכביש צפויות להתחיל במהלך שנת 2027, ופתיחת הכביש לציבור צפויה בשנת 2030.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה