מדדים ומחקרים
המחקר שמרעיד את העולם: משקאות דיאטטיים מסוכנים יותר מסוכר
הממצאים הללו ישנו את התפיסה שלכם על משקאות הדיאט, יפתחו בפניכם פתח לחשש מוסתר בכל לגימה ויחשפו כיצד המלכודת המתוקה הזו עלולה להכניע את מערכות הגוף שלכם ללא התרעה מוקדמת
במשך כמעט 14 שנה עקבו חוקרים מאוניברסיטת מונאש באוסטרליה אחר 36,608 משתתפים בני 40–69, וניצלו נתונים שדווחו על־ידי המשתתפים עצמם. בניתוח ששילב התאמת גורמים כמו השמנה, אורח חיים ומצב סוציו-אקונומי, התגלה שהגמוניה הרווחת על בטיחות משקאות דיאטטיים התגלתה כמטעה ומסוכנת. שתיית פחית אחת של משקה דיאט מגבירה את הסיכון לסוכרת סוג 2 ב-38%, לעומת 23% במשקאות מתוקים רגילים.
החוקרים זיהו מספר ממתיקים "חשודים" עיקריים: אספרטיים, אשר מתפרק במהירות ומעורר הפרשות אינסולין; סכרין, הפוגע במיקרוביום המעי; סוכרלוז, הנספג באופן לקוי והורס איזון חיידקים; ואצסולפיים אשלגן (ACE-K), שמתבטא במסלולי מטבוליזם שונים. התוצאה המשותפת: פגיעה במנגנוני ויסות הגלוקוז.
קולות ממחקרים קודמים מלמדים שסכרין וסוכרלוז משבשים את המיקרוביום בתוך שבועיים, מה שמוביל לאי-סבילות לגלוקוז, והאקספרטיה של אספרטיים מטעה את הגוף לחוש זרז אינסולין ללא קלוריות אמיתיות, דבר שמבלבל את ויסות הסוכר.
בנוסף נטען כי חשיפה מתמדת למתיקות עזה יוצרת "אימון" מטבולית רעיל: הגוף מצפה לקלוריות שלא מגיעות, משבש את התיאבון ומעמיק את הסיכון למחלות מטבוליות.
עוד ב-
החוקרים קוראים למדיניות ציבורית חדשה, הכוללת מיסוי והגבלות על כל המשקאות הלא-תזונתיים, ולא רק על אלה בעלי הסוכר המזוקק, כדי להגן על בריאות הציבור.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



