מדדים ומחקרים

סקר מנדטים בערוץ 14: נתניהו מזנק ובדרך להקים ממשלה, איזנקוט צונח

שמונה ימים לפני הבחירות, סקר חדש של חדשות 14 מציג התחזקות משמעותית של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שמוביל עם 30 מנדטים ו-56% בהתאמה לראשות הממשלה. מנגד, מפלגת "ישר!" של גדי איזנקוט מאבדת שלושה מנדטים

מערכת ice | 
נתניהו ואיזנקוט (צילום דוד כהן, חיים גולדברג, פלאש 90. AI)
שמונה ימים בלבד לפני הבחירות לכנסת ה-26, סקר חדש של חדשות 14 שפורסם הערב (שני) מצביע על התחזקות נוספת של ראש הממשלה בנימין נתניהו ומפלגת הליכוד, לצד ירידה משמעותית בכוחה של מפלגת "ישר!" בראשות גדי איזנקוט. 
לפי הסקר, גוש הימין מגיע ל-62 מנדטים, ובכך משפר את מצבו במנדט אחד לעומת הסקר שפורסם אתמול שבו זכה גוש הימין ל-61 מנדטים ואיזנקוט טיפס ל-22. הנתונים החדשים משנים שוב את תמונת המרוץ ומגדילים את הפער בין שתי המפלגות הגדולות ל-11 מנדטים.
בחלוקת הגושים, מחנה הימין מקבל 62 מנדטים, גוש מפלגות האופוזיציה שאינן ערביות זוכה ל-45 והמפלגות הערביות מחזיקות יחד ב-13 מנדטים. מדובר בנתון המעניק לגוש הימין רוב של מנדט אחד מעל הרף הדרוש להקמת קואליציה, אף שבפועל הרכב הממשלה יהיה תלוי גם בהסכמות בין המפלגות.
הליכוד היא המפלגה הגדולה ביותר בסקר, עם 30 מנדטים, עלייה של מנדט בהשוואה לאתמול. מנגד, "ישר!" יורדת בשלושה מנדטים ל-19 בלבד, ומאבדת גובה במאבק על המקום הראשון. מפלגת "הדמוקרטים" בראשות יאיר גולן מתחזקת בשני מנדטים ומגיעה לעשרה, מספר זהה לזה שמקבלות ש"ס ומפלגת "ביחד" בראשות נפתלי בנט ויאיר לפיד.
בהמשך הרשימה ניצבת יהדות התורה עם שמונה מנדטים, וכך גם הרשימה המשותפת שמתחזקת במנדט. הציונות הדתית וזהות ועוצמה יהודית מקבלות שבעה מנדטים כל אחת, ישראל ביתנו עם שישה ורע"ם יורדת במנדט לחמישה.
גם מתחת לאחוז החסימה נרשמת תחרות. רשימת "המילואימניקים - הכלכלית" מתחזקת מעט ל-2.6%, אך עדיין אינה נכנסת לכנסת. מפלגת "עמך ישראל" של עופר וינטר יורדת ל-2.2%, ואילו נעם לישראל עולה ל-1.5%. אח"י - חוזרים לשורשים מקבלת 0.5%, ו"הציבור החרדי" עם 0.3% בלבד.
אחד הנתונים הבולטים ביותר נוגע לשאלת ההתאמה לראשות הממשלה. נתניהו מזנק בארבע נקודות אחוז ל-56%, בזמן שאיזנקוט נחלש ל-30%. נפתלי בנט יורד ל-7%, ואביגדור ליברמן עולה גם הוא ל-7%. גם בהתמודדות ישירה בין נתניהו לאיזנקוט נרשם פער לטובת ראש הממשלה: 54% לעומת 46%, בהשוואה ל-51% מול 49% בסקר הקודם.
התמונה שונה מזו שהציג סקר כאן 11, שבו מפלגת "ישר!" הובילה עם 23 מנדטים לעומת 21 לליכוד. הפערים בין הסקרים ממחישים את השונות בין מדידות ואת הזהירות הנדרשת בפרשנות לתוצאות שבוע לפני ההצבעה.
סקר חדשות 14 נערך היום, 19 באוקטובר, באמצעות חברת NEXT DATA, בהשתתפות 454 בוגרים מכלל האוכלוסייה. את ניתוח הנתונים ביצע שלמה פילבר.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה