מדדים ומחקרים

חברת התעופה חושפת: מצאנו את התרופה לג'ט לג

בין ממצאי המחקר של קוואנטס: תאורה מותאמת, לוחות זמנים מותאמים לשינה ואוכל וארוחות עם מרכיבים ספציפיים עזרו לשפר משמעותית את הג'ט לג של הנוסעים; באופן ספציפי, מזונות המעודדים ערות או שינה, כולל צ'ילי ושוקולד, נמצאו מועילים במיוחד
מערכת ice | 
טיסה (צילום unsplash)
לרוב הנוסעים המתמידים יש רשימה של טריקים אישיים כיצד להימנע מג'ט לג: מהתעמלות ברגע שיורדים מהמטוס, לדלג על הארוחה בטיסה ועד לא לשתות אלכוהול.
אבל חברת התעופה האוסטרלית קוואנטס פרסמה מחקר ארוך שנים על איך לשנות את שגרת הטיסה כדי להפחית את הג'ט לג. המחקר מגיע לקראת השקת הטיסות האולטרה-ארוכות שלה מניו יורק ולונדון לסידני. (הטיסות, שיושקו בסוף 2025, יהיו באורך של עד 22 שעות, מה שהופך את הג'ט לג ונוחות הטיסה לשיקול חשוב).

בין ממצאי המחקר? תאורה מותאמת, לוחות זמנים מותאמים לשינה ואוכל וארוחות עם מרכיבים ספציפיים עזרו לשפר משמעותית את הג'ט לג של הנוסעים. באופן ספציפי, מזונות המעודדים ערות או שינה, כולל צ'ילי ושוקולד, נמצאו מועילים במיוחד.
לצורך המחקר, חברת התעופה אספה נתונים על טיסת מבחן ללא הפסקה מניו יורק לסידני בשנת 2019, בה 23 נוסעים מתנדבים לבשו צגים ביומטריים וערכו יומנים של הרגשתם בשבוע שלפני הטיסה, במהלך הטיסה ובמשך שבועיים לאחר הטיסה.
על פי התוצאות, המתנדבים דיווחו על איכות שינה טובה יותר בטיסה, ג'ט לג פחות חמור עם ההגעה, ועל ביצועים קוגניטיביים טובים יותר ביומיים שלאחר מכן.
מרכיב עיקרי בלוח הזמנים המותאם היה תזמון שירות הארוחות בטיסה על מנת שיתיישר עם השעון הביולוגי והגשת מנות שקידמו את ייצור הטריפטופן במוח, חומצת אמינו הקשורה לישנוניות. מנות אלו כללו "דגים ועוף בשילוב עם פחמימות הפועלות במהירות, כמו גם מזונות מנחמים כמו מרקים וקינוחים על בסיס חלב", אמרה חברת התעופה בהצהרה.
גורמים מועילים אחרים כללו לוחות זמנים מותאמים אישית של תאורה בתא הנוסעים שנועדו לסייע לנוסעים להסתגל לאזור הזמן ביעדם, כמו גם מתיחות ופעילויות גופניות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה