עסקי ספורט

הניצחון ההיסטורי של ישראל - והפריצה המכוערת למגרש

נבחרת ישראל בכדורסל עד גיל 19 החלה במסע באליפות העולם, וניצחה את שוויץ המארחת; עם פתיחת המשחק, מפגין פרץ למגרש והעיב על האווירה החגיגית 
מערכת ice | 
כדורסל (צילום shutterstock)
נבחרת ישראל עד גיל 19 פתחה את המשחקים באליפות העולם עד גיל 19 המתקיימת בשוויץ בניצחון על המארחת בלוזאן, 102:77. ארבעה שחקנים בחבורה של שרון אברהמי, בראשם עומר מאייר עם 24, קלעו לפחות 16 נקודות. 
כזכור, הנבחרת עלתה לטורניר בעקבות המקום ה-4 באליפות אירופה לנוער שהתקיימה בקיץ שעבר. מלך הסלים וה-MVP דאז של הנבחרת, בן שרף - שנבחר בשבוע שעבר בדראפט ה-NBA על ידי הברוקלין נטס - לא משתתף בטורניר הנוכחי. עם זאת, חלק מהשחקנים כן ממשיכים, בראשם עומר מאייר. שוויץ עצמה משתתפת בטורניר בתור היותה מארחת.
עם פתיחת המשחק פרץ מפגין עם דגל הרש"פ למגרש, והמשחק נעצר למספר רגעים. ניתן לציין שהקהל השוויצרי לא היה מאוד מרוצה מההפרעה, ושרק שריקות בוז להפרעה הבוטה למהלך המשחק. לאחר שהמשחק חודש, ישראל סיימה את הרבע ביתרון מינימלי של 23:22, עדות לכך שלא קיימה משחקי הכנה לפני הטורניר. 
 
במחצית עמד היתרון של ישראל על 12, לאחר 3 שלשות תוך דקה וחצי של עומר מאייר. ברבע השלישי ניצחה ישראל 27:18 בדרך ליתרון של 77:57. הרבע הרביעי היה למעשה גארבג' טיים בו שחקני חמישייה נחו על הספסל. 
לישראל קלעו: עומר מאייר 24 נקודות (8 מ-13 מהשדה, 4 מ-7 מהשלוש, 4 אסיסטים ו-4 ריבאונדים), רני בלאגה 17 (5 אסיסטים), אורן סהר 17 (6 אסיסטים), אריאל סלע 16 (12 ריבאונדים), ג'ול קראם 8 (6 ריבאונדים), ירון גולדמן 10, אביב חנקין 5, רועי שרון 3, תמיר גולד 2.
מחר הנבחרת אמורה לפגוש את ירדן (17:45), שכבר עלו שאלות לגבי עלייתה למשחק, וביום שלישי הקרוב הנבחרת תפגוש את הרפובליקה הדומיניקנית. במידה וישראל תסיים במקום הראשון בבית, היא תפגוש את האחרונה מהבית שכולל את ארה"ב, אוסטרליה, צרפת וקמרון. 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה