עסקי ספורט
ישראל תוחרם באליפות העולם? "דוחים את המשחק מול האויב הציוני"
נבחרת ישראל בכדורסל המריאה לטורניר אליפות העולם עד גיל 19 בשוויץ, כשהמפגש מול השכנה ממזרח נמצא תחת סימן שאלה
אליפות העולם בכדורסל עד גיל 19 צפויה להיפתח בסוף השבוע הקרוב בשוויץ, ובנבחרת ישראל שהמריאה לאחרונה מהארץ ממשיכים בהכנות. בנבחרת מודאגים שבשל הלחימה בעזה והמלחמה נגד איראן, ירדן-שאיתה הנבחרת צפויה להתמודד ב-29 ביוני-תסרב לעלות לשחק מולה.
מסרים חיוביים לגבי קיום המפגש כבר נשמעו מצד השחקנים והצוות המקצועי של הירדנים, אך יתכן כי ב-4 הימים שנותרו לחצים פוליטיים פנימיים יובילו להחרמת המשחק מצידם. יתר משחקי הנבחרת צפויים להיות מול שוויץ (28.6) והרפובליקה הדומיניקנית (1.7).
באיגוד הכדורסל שלנו מעוניינים בקיום המשחק, וממתינים להחלטת האיגוד הירדני. באיגוד מסרו ל-Ynet כי זוהי, "הזדמנות חשובה להראות שלמרות המתיחות הפוליטית, הספורט יכול לגשר על פערים ולשדר מסר של נורמליזציה ודו קיום. דווקא בעת הזו, חשוב להפריד בין ספורט לפוליטיקה".
אינאס חג'יר, פעיל BDS בירדן, אמר לאל ג'זירה כי הם, "אנחנו דוחים את המשחק מול האויב הציוני. אנחנו דורשים מנבחרת הנוער שלנו לסרב לשחק מתוך דחיית הנורמליזציה הספורטיבית, בשל פשעי הכיבוש המתמשכים בעזה ושאיפותיו הקולוניאליות של האויב באדמותינו".
נשיא התאחדות הכדורסל של ירדן, אחמד אל-הנאנדה, אמר מצידו בתחילת החודש כי, : "הנושא עדיין בדיון פנימי בהתאחדות, ולא נכון לחשוף את הפרטים כעת. נפרסם את העמדה הרשמית כשיגיע הזמן".
עוד ב-
מטבע הדברים, הנבחרת נמצאת בשוויץ תחת אבטחה כבדה מהגיעה למקום בסוף השבוע שעבר. השחקנים יוצאים מבית המלון רק לצורך אימונים, ומחר היא צפויה להגיע לקומפלקס בית הנבחרות בלוזאן.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



