תיירות

הכאוס באירופה מחריף: הטיסות של מיליוני נוסעים בסכנה

המערכת החדשה שנולדה במטרה לייעל את המעקב אחר הנוסעים התגלתה כמשהו אחר לחלוטין ממה שציפו לו באירופה. לקראת עונת הקיץ, גורמים בענף מזהירים מפני שיבושי ענק שישפיעו על מיליוני נוסעים
ביקורת גבולות אירופה (צילום shutterstock)
מערכת הכניסה והיציאה החדשה של אירופה (EES) נכנסה לתוקפה במלואה לפני כשלושה חודשים בכל רחבי היבשת לאחר תקופת הרצה ממושכת שנמשכה על פני יותר מחצי שנה. 
המערכת החדשה גרמה לבלבולים רבים וברחבי היבשת מדווחים מידי יום על תורי ענק בכניסות למדינות השונות, וזאת בשל תקלות ועיכובים הנגרמים כתוצאה משיבושי המערכת. המצב הזה מחמיר מיום ליום ואף הוביל לכך שנוסעים רבים החמיצו את הטיסות שלהם ונשארו מאחור. 
שלושה מהגופים המרכזיים בענף התעופה והתשתיות באירופה פנו השבוע פעם נוספת במכתב חריף לנשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין, והזהירו מפני משבר תפעולי חמור בשערי הכניסה למדינות השנגן בעקבות יישום מערכת הכניסה והיציאה הביומטרית (EES). 
לדברי החותמים, ארגון חברות התעופה האירופיות (A4E), איגוד נמלי התעופה האירופי (ACI Europe) ואיגוד התעופה הבינלאומי (IATA), העיכובים פוגעים במיליוני נוסעים, כולל משפחות, קשישים ואנשים עם מוגבלויות, וגורמים לשיבושים תפעוליים רחבים: איחורי טיסות, החמצת קונקשיינים ועומס כבד על צוותי הקרקע והגבול.
מוקד האזהרה היה על שיא עונת הקיץ שם צפויים לעבור בשדות התעופה באירופה כ-40 מיליון נוסעים יותר מהרגיל. הארגונים מזהירים כי המשבר צפוי להחריף משמעותית כשלטענתם, גם שדות תעופה קטנים באזורים תיירותיים נפגעים, כאשר נוסעים נאלצים להמתין מחוץ לטרמינלים בשל חוסר יכולת עיבוד מהיר של כניסות.

במכתב הם העלו מספר אפשרויות פעולה במטרה לצמצם ככל הניתן את העומסים החריגים בעונה העמוסה. הם אף העלו אפשרות להשעות זמנית את מערכת ה-EES בעת עומסים חריגים, במיוחד ביולי-אוגוסט, והקמת מנגנון קבוע לגמישות תפעולית במקרי קיצון. 
בנוסף הארגונים הציעו לפרוס עמדות שירות עצמי, אפליקציות רישום מוקדם ושיפור יציבות המערכות הדיגיטליות. לדבריהם, המטרה אינה ביטול ביקורת הגבולות, אלא חזרה זמנית לבדיקות מסורתיות בעת הצורך - כולל חותמות דרכון - כדי למנוע קריסת תהליכי הכניסה לשנגן בשיא העונה.
כזכור, בחודש שעבר מספר גורמים שיגרו אזהרות דרמטיות לפיהן המערכת עשויה להיות מושבתת זמנית במקרה של תרחישי קיצון במהלך הקיץ הקרוב. הם אף העלו הצעה על הקמה של מנגנון חירום מיוחד שאושר הן על ידי סוכנות הגבולות של האיחוד האירופי (Frontex) והן על ידי הנציבות האירופית, שיאפשר למדינות החברות באיחוד להשעות זמנית את הרישום הביומטרי בנקודות ביקורת ספציפיות באופן עצמאי.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה