טלוויזיה

עידן עמדי משיק פרויקט מתוח: דרמה באולפן קשת 12

לקראת תשעה באב עולה בשידורי קשת 12 תוכנית מיוחדת בהובלת הלוחם והזמר, שמושיבה יחד קצוות מנוגדים בחברה הישראלית לעימות חריף על הסוגיות המתוחות ביותר בתוך האולפן
עידן עמדי (צילום מיכה לובטון)
בתוך החברה הישראלית השסועה והמתוחה, ערב תשעה באב סוחב איתו תמיד תזכורת היסטורית למחיר הכבד של שנאת חינם. בדיוק ברגע הזה עולה למסך "לא מה שחשבתם", פרויקט טלוויזיוני חדש בהובלתו של עידן עמדי. 
הפרויקט מושיב יחד מגוון רחב של דמויות ודעתנים מכל קצוות הקשת הישראלית ומנסה לאתגר את הסטיגמות. האם למרות הפערים הבולטים לעין, עדיין יש משהו עמוק שמחבר בינינו?
צפו בהצצה לפרק:
קשת 12

אחת הסוגיות הנפיצות ביותר שעולות במשדר היא סוגיית גיוס החרדים. דולב דוידוביץ', חוזר בתשובה ששירת בעברו בצנחנים, מציג את המורכבות ממקום אישי. הוא מצהיר שהוא בעד גיוס חרדים לצבא שמנוהל על פי היהדות, אך מתנגד לגיוס במתכונת הנוכחית של צה"ל.
בתגובה לכך, עידן עמדי מציג זווית פרקטית ומפתיעה מתוך היכרות עם המסלולים המותאמים: "כשאני לוקח את חטיבת חשמונאים.ש מקווה, כולם גברים, אוכל מהדרין, זמן לקבוע עתים לתורה. תן לי רגע, איפה הפער?"
דוידוביץ' לא נשאר חייב ומחדד כי הפער מבחינתו אינו רק בתנאים הדתיים, אלא בתפיסת מוסר הלחימה והוראות פתיחת באש  דיון שמעורר סערה מיידית בקרב המשתתפים באולפן.
לצד הוויכוחים האידיאולוגיים והדתיים, המשדר נוגע בפצע החשוף והכואב ביותר. ירוס זלקה משתפת ברגעים הטרגיים שבהם התבשרה על הרצח של אחיה, ימנו בנימין זלקה ז"ל.
ימנו ז"ל נרצח במקום עבודתו בערב יום העצמאות, לאחר שניסה להגן ולהרגיע את הרוחות. בדמעות ובגרון חנוק, זלקה מביעה את תסכולה מהקלות שבה הציבור והמערכת עוברים לסדר היום.
"איך זה הגיוני שזה עובר על סדר היום? הרצח הזה לא יהיה סתם. כאילו, לאח שלי יש משמעות, ואני לא אתן למערכת הזאת לעשות ממנו סתם מספר".
בערב שמוקדש היסטורית לזיכרון חורבן בית ושנאת חינם, "לא מה שחשבתם" לא מתחמקת מהמחלוקות הקשות ביותר. היא מושיבה את הדמויות השונות בחדר אחד, מאלצת אותן להקשיב אחת לשנייה ומבקשת מהצופים לשאול: האם למרות כל הפערים, אנחנו עדיין מסוגלים לראות זה את זה?
צפו בהצצה לפרק:
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה