שיווק ופרסום

סופר מרקטינג: הכירו את ג'יימי הרננדורנה, סמנכ"ל השיווק של קבוצת חמת

SUPERMARKETING היא פינה שעושה לכם היכרות עם האנשים שמובילים את עולם השיווק בישראל. והפעם: ג'יימי הרננדורנה, סמנכ"ל השיווק של קבוצת חמת, משתף בנקודת מפנה מרכזית בקריירה ומספר על החיים על קו תל אביב-ברצלונה

ice פרויקטים |  7
ג'יימי הרננדורנה, סמנכ"ל השיווק של קבוצת חמת (צילום באדיבות קבוצת חמת)
אתר ice לוקח אתכם אל מאחורי הקלעים של ענף השיווק בישראל, בסדרת ראיונות אישיים עם השמות הבכירים בתעשייה. והפעם: ג'יימי הרננדורנה, סמנכ"ל השיווק של קבוצת חמת, מתאר את התהליך מאחורי השקת המותג החדש של החברה, ומגלה מה גורם לו לקום עם אותן אנרגיות ואותה ההתלהבות בכל בוקר מחדש.
ג'יימי הרננדורנה במשפט.
"בן 52, נשוי ומתגורר באזור המרכז, סמנכ"ל השיווק של קבוצת חמת".
אבני הדרך המרכזיות בקריירה שלך?
"כבר למעלה משני עשורים שאני חלק מחברת חזיבנק, שהיום משתייכת לקבוצת חמת – מה שהפך את מסלול הקריירה שלי למסע עמוק ומתמשך של צמיחה והתפתחות בחברה שהיא כיום מובילת שוק היוקרה בישראל. בתהליך הזה כל שלב ושלב היה תחנה משמעותית. הכפלת מחזור החברה תוך 5 שנים, השקת מוצר חדש או חידוש השפה המותגית – אלו רק נקודת ציון בולטות.
נקודת מפנה מרכזית עבורי הייתה המעבר מניהול שיווק של חברה קמעונאית בודדת, לניהול השיווק של כלל הקבוצה. זה אתגר שמחייב לשמור על שפה מותגית מכלילה, לצד שמירה על הייחוד והזהות של כל אחת מהחברות האחיות. עבורי, זו גם הייתה הזדמנות לגלות עד כמה חשובה המיומנות ביצירת הרמוניה שיווקית בתוך אקוסיסטם מגוון".
פרויקט או קמפיין בהובלתך, שאתה גאה בו במיוחד?
"אחד המהלכים המשמעותיים והמרגשים ביותר שהובלתי נוגע להשקת חברת חזיבנק.אלוני. מדובר במותג חדש של קבוצת חמת, שנולד מתוך תפיסה אסטרטגית לשרת את שוק הצפון בצורה ממוקדת ומדויקת יותר. אחרי חודשים ארוכים של תכנון קפדני – כולל מחקרי שוק, גיבוש תמהיל מוצרים מותאם, פיתוח שפה מותגית ולוגו חדש – יצאנו לדרך עם חזון ברור: ליצור בית לצפון לעיצוב הבית.
זו הייתה יצירה של ישות עצמאית, עם זהות מבודלת ונוכחות שיווקית חדשה בשטח. הפוקוס היה על התאמת המסרים והערכים המקומיים, לא לייבא פתרונות מוכנים, אלא להבין באמת מה הצפון צריך ולבנות עבורו בית אמיתי. ברמה האישית, זו הייתה הפעם הראשונה שניהלתי מהלך שיווקי מקצה לקצה – מהרעיון הראשוני דרך הביצוע, הלוגיסטיקה והקונספט, ועד להשקה עצמה. למדתי להוביל תהליך מורכב וחוצה מערכות, לנהל את הדיאלוג בין אסטרטגיה לשטח, ובעיקר לגלות בעצמי יכולות שלא תמיד היה לי ברור שהן שם. זו תחושת גאווה אמיתית לראות היום את החברה עומדת על רגליה."
אם היית צריך להכשיר את הדור הבא של אנשי השיווק, מה היה בתוכנית הלימודים שלך?
"עולם המחר מתפתח ומתעדכן בקצב מסחרר, עם מגמות טכנולוגיות, צרכים צרכניים ודפוסי התנהגות המשתנים במהירות. לכן אנשי שיווק חייבים להיות הרבה מעבר למקצועיים. עליהם להיות סקרנים מטבעם, עם נכונות ללמוד ולשנות כיוון בזמן אמת. דינמיות, אינטליגנציה רגשית גבוהה ותעוזה – אלו מבחינתי הכלים החיוניים ביותר בארגז. מי שיאמין בדרכו, יתנסה, ויידע לבחון, להניע וליישם רעיונות חדשים, הוא גם זה שימצא את הנתיב הייחודי שלו לבלוט ולהצליח.
בהקשר הזה אני יכול לספר שבמסגרת פעילות המטה הארגוני של קבוצת חמת, אנו מובילים פורום מנהלי שיווק מכלל החברות בקבוצה. זו חממה לרעיונות, מקום בו נוצרת הפריה הדדית, שיתוף בידע עדכני מהשוק, ודיונים שמאתגרים את החשיבה המסורתית. זו הדרך שלנו להכשיר, להצמיח ולשמור את אנשי השיווק של הקבוצה עם היד על הדופק".
איזה מותג ישראלי עושה עבודה מצוינת לדעתך ומדוע?
"אני מאוד אוהב את מהלכי השיווק של ליברה. זו חברת ביטוח מאוד צעירה, שהשכילה לזהות שוק פוטנציאלי, ופנתה לדור ה-Y וה-Z בשפה שלהם, עם מענה לצרכים הייחודיים להם. גם מי שלא מבוטח שלהם, למד להכיר את ליברה או את השפה המיתוגית שלה".
לו היית צריך לבחור תחום אחר לעסוק בו, במה היית בוחר?
"אני באמת ובתמים אוהב את מה שאני עושה, מה שכנראה גם מה שמסביר איך נשארתי בתחום הזה כל כך הרבה זמן ועם אותן אנרגיות ואותה התלהבות בכל בוקר מחדש. תחום מוצרי הגמר לעיצוב הבית הוא עולם מגוון, עשיר ואסתטי, תחום שמזמן אינספור אתגרים שיווקיים מול קהלים מגוונים כמו אדריכלים, מעצבים, צרכנים פרטיים, קבלנים ועוד. כל ממשק כזה דורש התאמה, יצירתיות ויכולת לחדש כל הזמן. מבחינתי, זה התחום שמאפשר לי לפרוח, גם מקצועית וגם אישית". 
משהו שמעטים יודעים עליך?
"כבר 14 שנה שאני משלב בין שני עולמות – תל אביב וברצלונה. בן הזוג שלי חי בספרד, ואני מקפיד לטוס אליו בכל סוף שבוע. גם בתקופות מאתגרות כמו הקורונה, מבצעים צבאיים ומלחמות, מצאנו את הדרך להחזיק את הקשר. זה כמובן מצריך מאיתנו גמישות והתמדה, אבל דווקא המרחק מעניק לי פרספקטיבה רחבה על החיים, תרבות העבודה והאיזון בין קריירה לחיים אישיים. אז נכון, זה אולי לא קונבנציונלי, אבל בשבילנו זה פשוט עובד."
לכל הפינות של SUPERMARKEING  לחצו כאן
תגובות לכתבה(7):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    חזיבנק וגיימי מספר אחד (ל"ת)
    רונן 06/2025/27
    הגב לתגובה זו
    5 0
    סגור
  • 4.
    דמות לחיקוי ( וגם קנאה לפי חלק מהתגובות ) (ל"ת)
    גילה 06/2025/27
    הגב לתגובה זו
    5 0
    סגור
  • 3.
    חזיבנק אלוני זה מסמר הקבורה של חזיבנק (ל"ת)
    גיא 06/2025/27
    הגב לתגובה זו
    1 6
    סגור
  • 2.
    אין על ג׳ימי דמות להערצה בעולם העיצוב , שאפו על כתבה מה (ל"ת)
    לירון 06/2025/26
    הגב לתגובה זו
    8 2
    סגור
  • 1.
    שכחת לציין שאתה נשוי למיצרי מוסלמי. (ל"ת)
    אחד שיודע 06/2025/26
    הגב לתגובה זו
    3 9
    סגור
  • אהה טוב הוא גם לא יהודי (ל"ת)
    סיוון 06/2025/27
    הגב לתגובה זו
    2 8
    סגור
  • אבל המשפחה שלו עשתה למען עם ישראל יותר מהרבה :-)
    אחד שיודע 06/2025/27
    הגב לתגובה זו
    5 0
    ולראיה רחוב על שם סבא שלו שהיה קפטן של אוניות מעפילים וממקימי חברת צים אז תשאירי את הגזענות בבית:-)
    סגור