קריירה ולימודים

חגיגת השכר בבנק לאומי נחשפת: מי מרוויח 4.36 מיליון שקל בשנה?

מנכ"ל הבנק חנן פרידמן זכה ב־2023 לשכר בגובה 3.78 מיליון שקל, מיכאל שילר, מנכ"ל בנק לאומי בריטניה, גרף 4.36 מיליון שקל, כשמיליון שקל כבונוס. רון בן חיים, מנכ"ל לאומי פרטנרס, הרוויח 3.9 מיליון שקל הודות ל-1.15 מיליון שקל כמענק. גם יו"ר הדירקטוריון היוצא והחשבונאי הראשי הרוויחו סכומי עתק
מערכת ice |  11
חנן פרידמן, מנכ"ל בנק לאומי (צילום Magma Images, אורן דאי, shutterstock)
בין הדוחות הכספיים של בנק לאומי, נחשפו גם תשלומי השכר לבכירי הבנק במהלך שהת 2023, כאשר מדובר בחגיגה של ממש, עם לפחות 3.5 מיליון שקל לנושאי המשרות הבכירות בבנק, בדגש על המנכ"לים.
על פי הנתונים שעלו, מנכ"ל הבנק חנן פרידמן זכה ב־2023 לשכר בגובה 3.78 מיליון שקל. בשל העובדה ששכרו אינו כפוף לבונוסים, הוא מקבל שכר בסיס שמן במיוחד. אבל יש לציין כי שני חברים בהנהלת הבנק מקבלים אפילו יותר ממנו.

מי? לדוגמא, מיכאל שילר, מנכ"ל בנק לאומי בריטניה, גרף 4.36 מיליון שקל, כשמיליון שקל כבונוס. רון בן חיים, מנכ"ל לאומי פרטנרס, הרוויח 3.9 מיליון שקל הודות ל-1.15 מיליון שקל כמענק.
אבל הם לא לבד. יו"ר דירקטוריון הבנק סאמר חאג' יחיא, שסיים את התפקיד באוקטובר 2023, השתכר 3.11 מיליון שקל, לצדו עומר זיו, החשבונאי הראשי בבנק, קיבל שכר עתק של 3.6 מיליון שקל, עם בונוס בגובה 797 אלף שקל. כל החמישה ביחד הרוויחו במצטבר 18.75 מיליון שקל, שהם 3.75 בממוצע לשנה, לאדם.
תגובות לכתבה(11):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    בעיקר נופלים כל המורות עם הסוודר (ל"ת)
    גוגו מן 03/2024/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 6.
    בונוסים לבכירים
    נאור 03/2024/22
    הגב לתגובה זו
    2 0
    כמו בכל עסק מצליח מחלקים בונוסים,זה מקובל ולגיטימי,בבנק לאומי יש רק בעיה אחת והיא שהעובדים מופלים לרעה בגלל היחס הגרוע לו זוכים מדוד פרידמן,העובדים יקבלו סכומים מגוחכים בגין הרווחים,פרידמן מנצל העובדה שיש ועד חלש שאינו מגן ודואג לעובדים כמצופה ממנו-בושה לועד כזה.
    סגור
  • 5.
    פופליזם זול
    י 03/2024/22
    הגב לתגובה זו
    0 1
    היכן ההשוואה לחברות שאינן מוגבלות בגובה שכר הבכירים ע"פ חוק שרובן עם שולי רווח זעומים ושכר בכירים בשמיים. "טלנטים" בתקשורת ובמדיה שהריטינג שלהם אינו מוביל לרווח אבל השכר שלהם בשמיים
    סגור
  • 4.
    חזירים (ל"ת)
    שקלי 03/2024/21
    הגב לתגובה זו
    3 1
    סגור
  • שקלי יש לך כישורים שיכולים להניב מיליונים? אם לא אז
    בחיי 03/2024/21
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אתה יכול ללכת לחפש מי ינענע אותך, לכעוס על העולם זה היה מאז ומתמיד לדבילים, כמוך.
    סגור
  • טען עוד
  • 3.
    בנק לאומי
    היפו 03/2024/21
    הגב לתגובה זו
    0 1
    הוצאה מוכרת בחסות החוק (גם להבנתי אין מה לבדוק)
    סגור
  • 2.
    מוזר, אין מגבלה של 2.5 מיליון? (ל"ת)
    דייב 03/2024/21
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • יש חוק לא לצפור כמו ערס בכביש, אדוני נאמן לו? לא. אז
    יש 03/2024/21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    התשובה היא לא.
    סגור
  • 1.
    רחמנות
    התפרן 03/2024/21
    הגב לתגובה זו
    3 0
    עבדתי במקום עבודה מכובד במשך 46 שנים.מגיל21 עד גיל 67 חובת פרישה.יצאתי עם פיצויי פרישה סך 400.000 ש.ח. סכום ששחקן כדורגל הכי חלש מקבל בעונה.לו הייתי עובד בנק לאומי הייתי יוצא עם 2 מיליארד שקל.בושה וחרפה.איך הם גומרים את השנה עם משכורת של חודש.
    סגור
  • אלו החיים ולא כל אחד בעל כישורים או יכולות להתקדם להתפת
    תקשיב 03/2024/21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    להתפתח וללמוד כישורים חדשים. נתקעת בעבודה ונשארת באותו המקום וזה בסדר גמור, זה לגמריי טבעי ותקין. קיבלת אחלה פיצויי פרישה, יש לך אחלה פנסיה סבירה וזה מספיק למחיה, אתה כמו כן אמור להיות בלי משכנתא אלא אם כן יצאת להרפתקאה חדשה לקראת הפנסיה. מה לא טוב לך בחיים? אם אתן לך 800 אלף פיצויים זה יספק אותך? לא. אתן לך 1.6 מיליון זה יספק אותך? תאמין לי שלא. ככה זה גברים, ככה זה החיים. בהצלחה בגילגול הבא.
    סגור
  • לאומי
    נוקד 03/2024/21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כנראה ואין לך את הקישורים המתאימים
    סגור