תרבות ופנאי

יהודייה פורטוגלית מזהירה: מתוכננת פגיעה בישראלים בפסטיבל "בום"

יהודייה פורטוגלית חשפה כי ישנה התארגנות פרו-פלסטינית בקבוצת וואטספ לפגיעה בישראלים במהלך פסטיבל "בום" בפורטוגל שיתקיים בחודש הבא, המטרה העיקרית היא שהישראלים ירגישו בחוסר נוחות לאורך הפסטיבל
מערכת ice | 
הופעה-אילוסטרציה (צילום freepik)
נחשפה התארגנות פרו-פלסטינית לפגיעה בישראלים באירופה. המארגנים תכננו בקבוצת וואטספ לפגוע בישראל שיגיעו לפסטיבל "בום" בפורטוגל בחודש הבא.
בראיון ב'כאן חדשות', התראיינה בשם בדוי, בחורה יהודייה בשם שרה שסיפרה כי הייתה חברה בקבוצת וואטספ שם חשפה חלק מהשיחות ואת ייעודם של פעילי שמאל בפורטוגל שתכננו לפגוע בישראלים בפסטיבל הגדול. 
על הפעילות שתוכננה סיפרה: "תכננו לעשות צרכים על אוהלים של ישראלים, להשתין על האוהלים, להשתין באוכל שלהם, תכננו להבעיר את האוהלים שלהם, תכננו לשים חומרים מסוכנים ובחמורים אחרים שהם עלולים לצורך". בנוסף, הדגישה שמטרתם העיקרית הייתה שהישראלים ירגישו בחוסר נוחות לאורך הפסטיבל. 
עוד בראיון סיפרה על הניסיונות ליידע את מארגני הפסטיבל על הניסיונות לפגיעה: "דרך מארגני הפסטיבל נאמר לי שהם ידברו עם הרשויות בפורטוגל. אני דיברתי עם המשטרה ופשוט לא לקחו אותי ברצינות". 
הפעם האחרונה שנפגעו ישראלים במהלך אירוע גדול היו אוהדי קבוצת הכדורגל של מכבי תל אביב שחוו פוגרום לאחר משחק קבוצתם באמסטרדם. האוהדים הותקפו בכמה מוקדים בעיר, שלאחר כך נחשף כי מספר נהגי מניות תכננו את התקיפות מבעוד מעוד. 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה