תרבות ופנאי

איתמר בן גביר תחת מתקפה: "אתה נשמע כמו חבר אופוזיציה"

הריאיון עם השר איתמר בן גביר הגיע לטונים צורמים במיוחד, לאחר שגדעון אוקו תקף אותו בחריפות על התנהלותו בקבינט. כך הגיב השר הזועם בשידור
בן גביר (צילום Yonatan Sindel/Flash90)
המתח הציבורי סביב המצב הביטחוני בצפון הגיע הבוקר (שני) לנקודת רתיחה באולפן הרדיו, בדו-קרב מילולי שלא השאיר מקום לספקות לגבי הטמפרטורה הפוליטית בימים אלה.
מה שהחל כראיון שגרתי בתוכניתם של גדעון אוקו (חדשות 12) ועמיחי אתאלי ב-103FM, הפך במהרה לחילופי האשמות סוערים בשידור חי מול השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר. במרכז העימות: הביקורת על התנהלות הממשלה במערכה מול לבנון.
הרוחות התלהטו כאשר אוקו החליט לאתגר את השר בנוגע לפער, לשיטתו, בין הצהרותיו הלוחמניות לבין המציאות בשטח. אוקו לא חסך בביקורת והטיח בבן גביר כי הוא ממשיך להתנהל כאילו לא נבחר מעולם לתפקיד ביצועי. "השר בן גביר, אתה נשמע כמו חבר אופוזיציה", תקף אוקו. "אתה נשמע כמו אותו בן גביר שהיה בא לעומר בר-לב וצועק עליו בזירות הפיגועים. אני מזכיר לך שאתה שר בממשלה, אתה חבר בקבינט. אז זה נחמד לשבת ולצייץ, גם אני ואתה יכולים".
אוקו המשיך ולחץ על נקודת ההשפעה של השר בתוך מקבלי ההחלטות, "אתה יושב שם בחדרים הסגורים, אתה יושב ליד השולחן, אתה לוחש על אוזנו של ראש הממשלה. אולי במקום לצייץ פשוט תעשה? תעשה, אל תצייץ, תעשה. מה אתה עושה? אנחנו עכשיו מתקפלים בלבנון. נתניהו מורה לנצור את האש בלבנון, אז הציוצים שלך לא עושים הרבה".
השר בן גביר, שלא נשאר חייב, זעם על הקו התוקפני של המגיש ועל כך שלא ניתנה לו הבמה להגיב כראוי. הוא דרש מאוקו לעצור את המונולוג ולאפשר לו לענות. "לא יכול להיות מצב שאתה מדבר עם עצמך. אם אתה רוצה לדבר עם עצמך, תעלה את עצמך. שאלת אותי? שים נקודה, תן לי לדבר חצי דקה ברצף. שמת סימן שאלה, עכשיו אני משיב".
בהמשך, ניסה השר להסיט את הדיון להישגיו במשרדו ולשינויים שהוא מוביל, אך נתקל בחומה בצורה מצד המגיש, בן גביר טען, "אני עושה מה שלא עשו 30 שנה. אני לא מדבר רק על תחום משרדי. עזוב, השינויים שעשיתי בבתי הסוהר...".
הראיון הסוער, שהסתיים בטונים צורמים במיוחד, מדגים פעם נוספת את הלחץ ההולך וגובר על חברי קבינט הניהול, שמוצאים את עצמם בעמדת מגננה מול שאלות קשות על המדיניות הביטחונית בצפון.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה