דיגיטל וטק

68% מחברות הסטארטאפ בישראל נקטו בצעדים בעקבות הרפורמה המשפטית

מגזר הסטארטאפים, המהווה כ-8% מתעשיית ההייטק הישראלית, מגיב להתפתחויות הפוליטיות בישראל. 22% מהחברות מדווחות שהוציאו יתרות מזומנים מהארץ

הייטק-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
נתונים שנאספו בסקר שנערך על ידי Start-Up Nation Central בקרב ראשי תעשיית ההייטק בישראל בין שלישי לרביעי, 18-19 ביולי 2023, ממשיכים לשקף תמונת מצב מדאיגה בדבר חוסנו של הענף. הסקר נועד לנתח את הפעולות האקטיביות שביצעו, ושוקלים בדעתם לבצע, מובילי התעשייה נוכח המשך החקיקה.  
אף שהסקר בוחן את מצב סקטור ההייטק לאור הרפורמה המשפטית, יודגש כי קיים קושי בבידוד חלק מהתחושות ומהפעולות של משקיעים וחברות ההייטק מהמגמות הכלכליות העולמיות, במיוחד באשר לקושי הקיים בגיוס כספים ולפיטורי עובדים. בין השאר, על מנת לנסות לבודד את השפעות התהליכים הפנימיים בישראל או מול השינויים הכלכליים העולמיים, ביקשנו לבדוק את תחזיותיהם של בכירי הסקטור לגבי צפי ההתאוששות של השוק המקומי לעומת השוק האמריקאי.
עיקרי ממצאי הסקר
- 68% מהסטארט-אפים בישראל החלו לנקוט בצעדים אקטיביים פיננסיים ומשפטיים ובהם הוצאות יתרות מזומנים, מקום רישום החברה (הוצאתה מישראל), רילוקיישן ופיטורים עובדים בעקבות הרפורמה המשפטית.
- 22% מהחברות מדווחות שהוציאו יתרות מזומנים מישראל ו-37% מהמשקיעים מציינים שחברות הפורטפוליו שלהם הוציאו חלק מיתרות המזומנים לחו"ל.
- 8% מהחברות מדווחות שכבר החלו בשינוי מקום רישום החברה, ו-29% מתכוונות לעשות זאת בעתיד הקרוב. 20% מהמשקיעים מציינים שחברות בפורטפוליו שלהם החלו בשינוי מקום רישום החברה ו-69% אחוז מהמשקיעים ציינו שחברות בפורטפוליו שלהם מתכוונות לעשות זאת בעתיד.
- 67% מהמשקיעים כבר מעורבים בהשקעות או שוקלים להשקיע בחברות זרות - השקעות מחוץ לישראל מקבלות משקל גדל והולך באסטרטגיה של משקיעים.
- 65% מהמשקיעים כבר רואים סימני התאוששות בארה"ב או סבורים שהם יתחילו בחצי השנה הקרובה לעומת רק 12% ביחס לישראל.
מנכ"ל Start-Up Nation Central, אבי חסון: "הפעולות האקטיביות של חברות ומשקיעים להוציא את פעילותן מישראל גברו משמעותית בשלושת החודשים האחרונים. תהליכים כמו העברת חברה לחו"ל או פתיחתה מלכתחילה מחוץ לישראל, הינם תהליכים שקשה יהיה להחזיר את הגלגל לאחור בהם. כארגון שתפקידו לחזק את תעשיית ההייטק בישראל ולשמר את חוסנה, מחובתנו לשקף את הנתונים למקבלי ההחלטות בישראל ולספק תמונת מצב עדכנית של הנעשה בשטח".
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הנדסת תודעה
    Njoy 07/2023/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אז בעצם כל האחוזים האלה הם מתוך 8% מתעשיית ההייטק כלומר לצורך העניין 22% מתוך 8 אחוז שזה בערך 2 אחוז מהחברות בארץ הוציאו יתרת מזומנים.. מי שיקרא ברפרוף יחשוב שבאמת מדובר על 22 אחוז מהחברות הייטק בארץ... הנדסת תודעה ברמה נמוכה מאוד
    סגור
  • ברגע שאתה חונק את הecosystem
    Ecosystem 07/2023/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    של ההייטק, אתה פשוט הורג אותו. ההייטק פה סופו להעלם. זה לא יקרה מייד אבל לא צריך מסה קריטית גדולה מידיי כדי שזה יקרה, אין לישראל יתרון מיוחד בעתיד הנראה לעין.
    סגור